Τακτικές καταστροφές στο πάρκο εκτάκτων αναγκών Πτολεμαΐδας

By on 01/08/2011

ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝΟκτώ χρόνια και δεν έχει παραληφθεί ακόμη το πάρκο εκτάκτων αναγκών Πτολεμαΐδας, που αναπτύχθηκε σε μία μεγάλη έκταση χωρίς να έχει διευθετηθεί το καθεστώς γης, λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει με την επέκταση του σχεδίου πόλης.

 

Στην ίδια περιοχή ρημάζει  το κτίριο που κατασκεύασε η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και επρόκειτο να στεγάσει τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες της.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς στο αχανές πάρκο, όπου κατά το παρελθόν έγιναν αναπλάσεις και ορισμένες αισθητικές παρεμβάσεις, δεν τιμά κανέναν, ούτε την Δημοτική Αρχή αλλά ούτε τους πολίτες, αφού τα απορρίμματα, τα σπασμένα φωτιστικά, τα ξεχαρβαλωμένα παγκάκια, αλλά και τα χωρίς ισορροπία κιόσκια είναι το μόνιμο «ντεκόρ». Το μικρό αμφιθέατρο, πόλος  έλξης για θιάσους που δίδουν θερινές παραστάσεις, θέλει δουλειά και φροντίδα ενώ θα πρέπει ο χώρος να περιφραχθεί   και να φυλάσσεται. Διαφορετικά θα μετράμε κλοπές εξαρτημάτων στα ποτιστικά  συστήματα και κατεστραμμένα «μπεκάκια».

Με τα παραπάνω συμφωνεί ο Αντιδήμαρχος, Απόστολος Χατζόπουλος, στιγματίζοντας το γεγονός ότι ύστερα από δύο τετραετίες δεν έχει παραληφθεί το πάρκο, όπως επίσης και το γεγονός ότι διαιωνίζεται η εκκρεμότητα με το σχέδιο πόλης. Συγχαίρει τον εργολάβο, γιατί λόγω της μη παραλαβής του έργου αντικαθιστά τα καταστραμμένα φωτιστικά, ενώ, όπως υποστηρίζει,  από τις αρχές καλοκαιριού μέχρι και σήμερα αντικαταστάθηκαν 8-10 «μπεκάκια» γιατί κάποιοι τα αφαιρούν μαζί με τα λάστιχα και τα μεταφέρουν στα σπίτια τους.

 

Αισιοδοξεί πάντως  ότι με τη λειτουργία του αυτόματου ποτίσματος θα ανανεωθεί  το πράσινο και θα βελτιωθεί η σημερινή του κατάσταση.  «Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δαπάνες. Δεν υπάρχει ημέρα που να μην μαζεύουμε σπασμένα παγκάκια και φωτιστικά. Αδυνατούμε να ανταποκριθούμε οικονομικά. Είναι και το κτίριο της πρώην Ν. Α Κοζάνης. Ο προαύλιος χώρος είναι σε άθλια κατάσταση. Υπάρχουν μπάζα, περίφραξη που δεν είναι περίφραξη, χόρτα, και το κτίριο καταστρέφεται. Κάτι πρέπει να γίνει και με αυτό».

 

Ο κ. Χατζόπουλος θεωρεί ότι όλα τα προβλήματα που προανέφερε μπορούν να επιλυθούν με την περίφραξη του πάρκου και τη φύλαξη του, αλλά και με εθελοντές που θα περιποιούνται το πράσινο, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό στις σημερινές ζοφερές συνθήκες που βιώνει η χώρα και οι κάτοικοι της. Δεν λείπουν τα παράπονα για τη στάση που τηρούν οι κάτοικοι αφού σε διάφορους χώρους αναψυχής, όπως επί παραδείγματι στο πάρκο του Πνευματικού κέντρου.

 

«Το θέαμα είναι απελπιστικό με τα απορρίμματα σκορπισμένα σε όλη την περίμετρο όταν σε πολλά σημεία έχουν τοποθετηθεί καλαθάκια. Όλη τη νύχτα μία σταθμευμένη καντίνα προμηθεύει τους συγκεντρωμένους εκεί  σάντουίτς και μπύρες με αποτέλεσμα το πάρκο να κατακλύζεται από σκουπίδια και  με μία υπάλληλο να καταβάλει προσπάθειες ώστε να διατηρηθεί καθαρό».

 

Παρόμοιες αναφορές έγιναν και για άλλους χώρους αναψυχής στην Πτολεμαϊδα  με τους πολίτες να αδιαφορούν για την καθαριότητα και την διατήρηση τους. «Η ρύπανση τους είναι εύκολη υπόθεση το ίδιο εύκολη θα μπορούσε να είναι και η καθαριότητα τους αρκεί να το αντιληφθούμε όλοι».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: