Απεργία και μπλόκα από τους ταξιτζήδες της Κοζάνης

By on 29/07/2011

ΤΑΧΙΣυνεχίζεται η απεργία των οδηγών ταξί στην Κοζάνη, με μικρές κλίμακας κινητοποιήσεις που περιορίζονται σε παρουσία των αυτοκινήτων ταξί στους κεντρικούς κόμβους της Κοζάνης, ενώ όλα τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στη συνάντηση που θα έχουν στην Αθήνα οι οδηγοί ταξί με τον Υπουργό Υποδομών, Γιάννη Ραγκούση.

 

Πηγή:Πρωινός Λόγος

 

Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Γ.Ραγκούση, με την αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων και στις 12:00 με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

 

Θα προηγηθεί συνάντηση του υπουργού με το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στις συναντήσεις αυτές, ο υπουργός Υποδομών ενδέχεται να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος, οι οποίες όπως έχει ανακοινώσει θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω πορεία του διαλόγου. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί θα προσέλθουν στη συνάντηση με τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες βασίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα με κύριο άξονα τα πληθυσμιακά κριτήρια.

 

Σε δήλωσή του  ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Κοζάνης, κ. Αντώνης Γαλάνης, επεσήμανε πως «συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις μας. Μάλιστα χθες κάναμε κάποια μπλόκα σε κεντρικά σημεία της Κοζάνης για να δείξουμε την παρουσία μας και να δούμε μήπως τυχόν υπάρχουν και κάποιοι απεργοσπάστες».

 

Χαρακτηριστικά τα μπλόκα έγιναν από ομάδες αυτοκινήτων ταξί των δέκα ατόμων στους κεντρικούς κόμβους στους εισόδους της Κοζάνης: Κόμβο Βερόπουλου, κόμβο Καμίνι και κόμβο Τρίκου». Χθες ωστόσο υπήρξαν κάποιοι «απεργοσπάστες» ταξιτζήδες που δούλεψαν.

 

Όπως είπε ο κ. Γαλάνης, αυτοί αποτέλεσαν την μειοψηφία και σε όσες περιπτώσεις έγιναν κάποιες «κούρσες» τότε οι πελάτες κατέβηκαν επί τόπου από τα ταξί. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επισημάνει πως όποιες μεταφορές έκτακτες χρειάστηκε να γίνουν για κάποιες έκτακτες περιπτώσεις ή λόγους υγείας, έγιναν δωρεάν.

 

Οι κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί στην Κοζάνη θα συνεχιστούν με παρόμοιου τύπου και μικρής κλίμακας κινητοποιήσεις.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: