giapraki.com

Αναβλήθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για το εργατικό ατύχημα στην ΔΕΥΑΚ

Λόγω των αναθυμιάσεων οι εμπειρογνώμονες δεν μπόρεσαν χθες να μπουν στη μοιραία δεξαμενή

 

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια του φριχτού θανάτου του Χάρη Βλάχου, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε δεξαμενή της ΔΕΥΑΚ στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, όπου εργαζόταν, καθώς ούτε χτες κατέστη εφικτή η διεξαγωγή της πραγματογνωμοσύνης.

 

Πηγή:Πτολεμαίος

 

Τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων δεν μπόρεσαν λόγω των αναθυμιάσεων, ούτε και χτες να μπουν στη μοιραία δεξαμενή για την διερεύνηση των αιτιών της έκρηξης που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο 47χρονο εργάτη. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του καπνού και των αναθυμιάσεων η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης είχε αναβληθεί την ημέρα του δυστυχήματος για χτες Δευτέρα, αλλά τελικά δόθηκε νέα αναβολή για σήμερα Τρίτη, ώστε να καθαρίσει η δεξαμενή από τις αναθυμιάσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι η θανατηφόρα έκρηξη που συγκλόνισε την περιοχή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιουλίου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στο σημείο εργαζόμενοι της ΔΕΗ, η πυρασφάλεια και το ασθενοφόρο του εργοστασίου. Συγχρόνως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Στις 12.25 οι πυροσβέστες που μπήκαν με ειδικές μάσκες οξυγόνου στην ασφυκτικά γεμάτη με καπνό δεξαμενή, ανέσυραν με καθολικά εγκαύματα τον Χ. Βλάχο, πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος να σημειωθεί ότι εργαζόταν σε εργολάβο που είχε πάρει εργολαβία από τον δήμο Κοζάνης τη συντήρηση της δεξαμενής. Μάλιστα, σύμφωνα με τους πυροσβέστες, ο άτυχος εργαζόμενος ακόμη ανέπνεε, αλλά κατέληξε κατά την μεταφορά με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κοζάνης.

 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, στην συγκεκριμένη δεξαμενή δούλευαν δύο άτομα. Μόλις ο ένας τελείωσε την αμμοβολή, μπήκε ο 45χρονος και άρχισε να βάφει. Ο δεύτερος εργαζόμενος μαζί με τον ίδιο τον εργολάβο καθόταν έξω από την δεξαμενή. Τότε ακολούθησε η εκκωφαντική έκρηξη, ενώ η σκάλα που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες εκτοξεύτηκε σε μεγάλη απόσταση, αφού πέρασε από το στενό στόμιο της δεξαμενής. Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, αποδίδουν την θανατηφόρα έκρηξη σε αναθυμιάσεις που εκλύουν τα χρώματα και τα διαλυτικά.

 

Απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο του άτυχου εργάτη, αναμένεται να δώσει η πραγματογνωσύνη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώσεις για τον άδικο χαμό του θύματος, έχουν εκδώσει το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, ο Σπάρτακος και το ΠΑΜΕ, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του συγκλονιστικού εργατικού ατυχήματος.

Exit mobile version