giapraki.com

Αμφίβολη η επιβίωση για τις μισές επιχειρήσεις στο νομό Κοζάνης

Σοβαρή επιδείνωση που απειλεί τη βιωσιμότητα των μισών σχεδόν επιχειρήσεων του νομού Κοζάνης καταγράφεται μέρα με τη μέρα και επιβεβαιώνεται απο τα στοιχεία ειδικής έρευνας που έκανε η εταιρεία FSB και παρουσίασε λίγο καιρό πριν σε ημερίδα με τη συνεργασία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας.

 

Πηγή:ο Χρόνος

 

133 επιχειρήσεις από όλους τους τομείς (μεταποίηση, εμπόριο, υπηρεσίες)  ήταν το δείγμα της έρευνας που επιβεβαιώνει ότι οι μισές επιχειρήσεις στο νομό αντιμετωπίζουν ζημιές, δυσανάλογες προηγουμένων ετών και εξαρτώνται όλο και περισσότερο απο τον τραπεζικό δανεισμό.

 

Ολα τα παραπάνω δεν είναι ούτε καινούργια, ούτε άγνωστα για το χώρο των επιχειρήσεων που ήταν απροετοίμαστες για μια τέτοια κρίση που δεν έχει προηγούμενο.

 

Εξάλλου, όπως επισημαίνεται και στην έρευνα, η κατάσταση αυτή είναι κοινή σε όλη την Ελλάδα, όπου οι επιχειρήσεις γνωρίζουν μεγάλες δυσκολίες.

 

Το ζητούμενο είναι τι γίνεται απο ‘δω και πέρα, καθώς οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και τα περιθώρια ελιγμών περιορισμένα.

 

Η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα απαιτεί μεν την επανεξέταση των στόχων και των επιχειρησιακών σχεδίων προς μια κατεύθυνση που θα λαμβάνει υπόψη τα τωρινά δεδομένα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αλλά τίποτε δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αν δεν υπάρξει ροή χρημάτων με την μορφή κρατικών επενδύσεων που θα τονώσει την οικονομική ζωή και θα δώσει μια ανάσα.

Exit mobile version