Στη διεκδίκηση του υδάτινου τέλους για την παραλίμνια περιοχή του Δήμου Σερβίων Βελβεντού προσανατολίζεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

By on 07/07/2011

ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥΤο θέμα συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης μετά από σχετικό αίτημα του δήμου Σερβίων-Βελβεντού, με το οποίο ζητείται να χαρακτηριστεί ο δήμος ως ενεργειακός και ως εκ τούτου να συμμετέχει στη χρηματοδότηση από τον τοπικό πόρο.

 

 

Πηγή:ο Χρόνος

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, σε δηλώσεις του για το θέμα σημείωσε πως «με δεδομένο ότι τα 2/3 του υδάτινου δυναμικού της χώρας βρίσκονται στην περιοχή και με δεδομένη την αξιοποίηση της λίμνης Πολυφύτου για την τροφοδότηση ατμοηλεκτρικών και υδροηλεκτρικών σταθμών η απόδοση ανταποδοτικού υδάτινου τέλους αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα της περιοχής».

 

Όσον αφορά στο αίτημα για την ένταξη του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού στους ενεργειακούς δήμους ο κ. Δακής τόνισε πως «η περιοχή δεν έχει τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ενεργειακή, αφού ο χαρακτηρισμός αυτός είναι συνυφασμένος με τη λιγνιτική εξορυκτική δραστηριότητα».

 

Να σημειωθεί ότι το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, το οποίο διεκόπη μετά από ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ του προέδρου του περιφερειακού συμβούλου, Παναγιώτη Πλακεντά, και του συμβούλου της συμπολίτευσης, Γιώργου Μαργαρίτη.

 

Τελικά χθες δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για το επεισόδιο και λύθηκε η παρεξήγηση.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: