2ο Info day στην Καστοριά

By on 15/09/2020

Την προσεχή Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “CALMA” θα διοργανωθεί εκδήλωση της εταιρίας Τουρισμού με σκοπό την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου Culture Plus.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν φορείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού, οι οποίοι και θα συζητήσουν για την αξιοποίηση του εν λόγω εργαλείου. Ενδεικτικά οι ομιλητές θα είναι:

  • Εκπρόσωπος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας «Αναφορά στην πορεία του έργου Culture Plus
  • Δρ. Τοπάλογλου Λευτέρης Οικονομολόγος, Διευθυντής ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Ξεκινώντας τη συζήτηση για ένα Στρατηγικό Σχέδιο Προώθησης της διασυνοριακής περιοχής»
  • Ταμουτσέλης Νικόλαος Εικαστικός, Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας «Οι νέες προοπτικές αξιοποίησης στην Δυτική Μακεδονία στην μεταλιγνιτική εποχή»
  • Ανδρομάχη Σκρέκα. Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς «Αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα»

 

Σχετικά με το πρόγραμμα:

 

Η Eταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG ΕΛΛΑΔΑ –ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020, συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Culture Branding – Strengthening Extroversion» με ακρωνύμιο Culture Plus.

Στο έργο συμμετέχουν εκτός της ΕΤΔΥΜΑ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας και από την πλευρά της Αλβανίας το Κέντρο Μελετών και Ανάπτυξης, ο Δήμος Αργυροκάστρου και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο των Τυράννων.

Μέσω της υλοποίησής του, το συγκεκριμένο έργο επιχειρεί να εισαγάγει το rebranding  στη διασυνοριακή περιοχή μέσω της ενίσχυσης και επιδέξιας προώθησης των οικολογικών πολιτιστικών πόρων, με επίκεντρο την τουριστική ανάπτυξη. Η διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας-Αλβανίας φαίνεται να έχει αρνητική εικόνα και για τις δύο χώρες και γενικά για την Ευρώπη. Αυτή η κακή εικόνα υπονομεύεται περαιτέρω από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που καθορίζει σήμερα την περιοχή. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ορατό, όταν συγκρίνεται η μεθοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας με άλλες ευρωπαϊκές διασυνοριακές περιοχές με παρόμοια γεωφυσικά χαρακτηριστικά. Η σημερινή, μάλλον υπονομευμένη, εικόνα της περιοχής δεν είναι συμβατή με τις πραγματικές ιδιότητες και τις δυνατότητες. Χαρακτηριστικό είναι ότι περιοχές με καθαρή φυσική ομορφιά, πολιτιστικούς πόρους ενσώματης και άυλης κληρονομιάς δεν έχουν ακόμη προωθηθεί ή αξιοποιηθεί. Ως αποτέλεσμα, η κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα δεν έχει ακόμη προωθηθεί επαρκώς 

 

Για περισσότερες πληροφορίες :

ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ /κ. Νίκη Γαργάλα 2467350229

Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: