Επιλογή λογότυπου για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Εορδαίας

By on 27/07/2012
ΛΟΓΟΤΥΠΟΜετά από  ψηφοφορία η επιτροπή επιλογής αποφάσισε τον  επετειακό λογότυπο για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Εορδαίας.

 

Ο λογότυπος προέκυψε από έκθεμα του Παλαιοντολογικού Μουσείου Πτολεμαΐδας, το οποίο υποστηρίζει την διαχρονικότητα της περιοχής.

 

Αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία μιας νέας και δυναμικής φόρμας, που μεταφέρει το πνεύμα της συνέχειας, της εξέλιξης και της δυναμικής πορείας του τόπου για το μέλλον.

 

Με άλλα λόγια, μια πορεία συνέχειας, ελπίδας και προοπτικής. Η ένταξή του στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της πόλης, δίνει την δυνατότητα για την  αξιοποίηση ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής, που δεν είναι άλλο από τον πολιτισμό και τις υποδομές του.

 

Να σημειωθεί πως το αδιάβλητο στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες είναι δύσκολο να διασφαλιστεί. Σκοπός της διαδικασίας αυτής ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην επιλογή του επετειακού λογότυπου.

 

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για τις δημιουργίες τους, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

3 Comments

  1. frouto

    27/07/2012 at 17:44

    Αξιότιμη κυρία,
    Θα μου επιτρέψετε να προβώ σε διόρθωση μίας λέξεως η οποία αναφέρεται εντός του ενημερωτικού κειμένου σας και συγκεκριμένα της λέξης “λογότυπο”.
    “Το λογότυπο” όπως το αναφέρετε είναι γένους αρσενικού, ήτοι “Ο λογότυπος”. Δυστυχώς οι έως σήμερα επελθόντες “σεισμοί” εις εκ των οποίων είναι και η κατάργηση του ΄συμφώνου “ν” στην αιτιατική του ενεστώτος του αρσενικού άρθρου “ο”, ήτοι η χρήση του “το” αντί του ορθού “τον”, καθιστούν αυτομάτως κάθε ουσιαστικό γένους αρσενικού σε ουσιαστικό γένους ουδετέρου.

    Θα παρακαλούσα θερμώς όπως, εάν συμφωνείτε με την παρατήρησή ανωτέρω παρατηρησή μου, την υιοθετήσετε τόσον εις τον γραπτό, όσον και εις τον προφορικό σας λόγο, μεταφέροντάς την ταυτοχρόνως όπου δεί.

    Με εξαιρετική εκτίμηση,

    Δρ. Αλκιβιάδης Αλεξ. Γούσης

  2. sinti

    28/07/2012 at 01:23

    Αξιότιμε κύριε Γούση,

    σας ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση!

    Η ευτυχία της ελληνικής γλώσσας είναι ο πλούτος της. Η ‘δυστυχία’ και ο μεγάλος αγώνας όλων μας είναι η κατάκτησή της σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό.

    Δε θα σας πω ψέματα ότι διαβάζοντας το κείμενο σκέφτηκα ότι είναι λάθος το ουδέτερο γένος.Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ ακουστικά αυτές τις ‘αλλοιώσεις’ των λέξεων που τις υιοθετούμε άκριτα.Τώρα που διάβασα την επισήμανσή σας σκέφτηκα αυθόρμητα ότι όντως είναι ‘ο λογότυπος’.

    Θα ήθελα όμως να σας ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο κείμενο είναι δελτίο τύπου που έχει αποσταλεί από το Δήμο Εορδαίας.Στις περιπτώσεις αυτές δεν προβαίνουμε σε αλλαγές ή διορθώσεις των κειμένων, εκτός αν εκ παραδρομής υπάρχει κάποιο ορθογραφικό λάθος.Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι γίνεται μια βιαστική ανάγνωση του κειμένου και άμεση δημοσίευσή του.

    Επιπλέον τυχαίνει και εξαιτίας του όγκου των ειδήσεων να διαφεύγουν πολλά της αντίληψης μου, αν και πιστέψτε με κάνω προσπάθειες να αποφεύγονται τα λάθη όσο είναι δυνατόν.

    Και πάλι σας ευχαριστώ,

    Ζησοπούλου Βούλα

    Φιλόλογος

  3. frouto

    06/08/2012 at 16:06

    Ευχαριστώ θερμότατα για την απάντηση καθώς και για τον ταυτισμό των απόψεών μας περί των επελθουσών γλωσσικών αλλοιώσεων.

    Με εξαιρετική εκτίμηση,

    Δρ. Αλκιβιάδης Αλεξ. Γούσης

    Φυσικοχημικός, Στατιστικός
    Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Ποιότητας

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: