- Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για το Δεκέμβριο 2024
- Εξιχνιάσθηκε κλοπή που τελέστηκε στην Πτολεμαΐδα
- Συνελήφθη 45χρονη αλλοδαπή σε περιοχή της Φλώρινας, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού και για εισαγωγή ναρκωτικών δισκίων στην Ελληνική Επικράτεια
- Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης, 49χρονος ημεδαπός, ως μέλος εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες
Συνεργασία του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού για τη 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Με θετικό πρόσημο στον απολογισμό της ολοκληρώθηκε το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου η διαδικτυακή 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Στην 17η ΔΕΒΘ, συμμετείχε ομάδα 12 φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων, μελών της Ομάδας Επικοινωνίας του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας, ως υποστηρικτές διαχείρισης Social Media, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Δρ. Αναστασίας Γιαννακοπούλου, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και μέρος της διαχείρισης του ιστοτόπου της διοργάνωσης.
Η 17η ΔΕΒΘ, λόγω των δύσκολων συγκυριών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, εξέπεμψε αυτή τη φορά διαδικτυακά από την οικία Μποδοσάκη, την έδρα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στην Αθήνα. Φιλοξενήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού για 11 ημέρες, από 19 έως 29 Νοεμβρίου, και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Οι φίλοι του βιβλίου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση ή σε πρώτη προβολή μέσα από την οθόνη τους ένα πλούσιο πλέγμα δράσεων και εκδηλώσεων, που αν και πραγματοποιήθηκε ψηφιακά, δεν υπολειπόταν σε ποιοτικό και ποσοτικό περιεχόμενο από τις υπόλοιπες χρονιές που η διοργάνωση πραγματοποιούνταν με φυσική παρουσία. Είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε η οργάνωση ενός γεγονότος τέτοιας έκτασης και εύρους στον χώρο του βιβλίου, και όχι μόνο.
Πάνω από 40.000 χρήστες του διαδικτύου επισκέφτηκαν τον ιστότοπο https://www.thessalonikibookfair.gr/ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης (Facebook: https://www.facebook.com/thessalonikibookfair, Instagram: https://www.instagram.com/thessalonikibookfair/, Twitter: https://twitter.com/thessbookfair, YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCNhrBcXqwk4gKpNt7guX1qQ). Οι εκπομπές συγκέντρωσαν ένα πολύ ικανοποιητικό αριθμό προβολών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της διοργάνωσης, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η αλληλεπίδραση με το κοινό. Η φετινή διαδικτυακή ΔΕΒΘ αφήνει πίσω της και ένα «αρχειακό» έργο υποδομής, καθώς όλες οι εκδηλώσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα προς παρακολούθηση, αλλά και ως σημεία αναφοράς για ερευνητές, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς κ.ά.
Συνοπτικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικτυακής 17ης ΔΕΒΘ, πραγματοποιήθηκαν γύρω στις 100 ώρες εκδηλώσεις σε ζωντανή ροή από το στούντιο, 210 εκδηλώσεις συνολικής διάρκειας άνω των 200 ωρών, συμμετείχαν 700 ομιλητές και περισσότερες από 40 διεθνείς συμμετοχές καταξιωμένων συγγραφέων, 112 συμμετοχές εκδοτών και φορέων, 806 συμμετέχοντες στις 6 ελληνογερμανικές επαγγελματικές συναντήσεις (εκδότες, μεταφραστές, βιβλιοπώλες, στελέχη του εκδοτικού χώρου), 23 εκδηλώσεις με συμμετοχή της Ρωσίας στο πλαίσιο του έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Η ομάδα διαχείρισης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης δημιούργησε πάνω από 1180 αναρτήσεις στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter. Χάρη στη διαδικτυακή οργάνωσή της, η 17η ΔΕΒΘ προβλήθηκε και έγινε αντικείμενο παρακολούθησης και εκτός ελληνικής επικράτειας, σε Ηνωμένες Πολιτείες, Κύπρο, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία κ.α.
Η Ομάδα Επικοινωνίας του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας, του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποστήριξε το επικοινωνιακό έργο της διοργάνωσης. Φέτος, οι ιδιάζουσες συνθήκες της πανδημίας ανέδειξαν τις πολλαπλές δυνατότητες που δίνουν στην επικοινωνία τα ψηφιακά μέσα, τα οποία λειτούργησαν ως το κεντρικό κανάλι επικοινωνίας της διοργάνωσης. Έτσι, υπογραμμίστηκε και το έργο της Ομάδας Επικοινωνίας, η οποία συνέβαλε στη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου και στην ενημέρωση των εκδηλώσεων που προβάλλονταν ζωντανά ή σε πρώτη προβολή στην ιστοσελίδα της ΔΕΒΘ. Διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τους επίσημους λογαριασμούς της ΔΕΒΘ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επέλεξε τις κατάλληλες στρατηγικές προώθησης. Από τα δεκατρία μέλη της Ομάδας Επικοινωνίας, πέντε από αυτά (Παναγιώτης Φραγκουλίδης, Πηνελόπη Μπράχου, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Χαρά Σμυρλιάνου, Σταύρος Σοφρώνης) συμμετείχαν στον χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων, δηλαδή στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ τα υπόλοιπα οκτώ μέλη, εργάστηκαν και συνεργάστηκαν εξ αποστάσεως (Ανδρέας Κάκαρης, Ασημένια Μπάρμπα, Ιωάννα Σκρέτα, Σοφία Σταματοπούλου, Δέσποινα Γκιζάρη, Θεανώ Γκουγκουρδή, Παρασκευή Μαλέα, Αναστασία Γιαννακοπούλου). Η ψηφιακή παρουσίαση της διοργάνωσης, με βάση τα στατιστικά, στέφθηκε με επιτυχία.
Υπενθυμίζεται ότι η 17η ΔΕΒΘ πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και, για πρώτη φορά φέτος, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.
0 comments