Συγκίνηση και εθνικός παλμός στο Βελβεντό για την Κύπρο

By on 01/07/2024

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής “Βελβεντινές Φωνές”, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο Βελβεντό Κοζάνης, πραγματοποίησε αφιέρωμα με θέμα: 

‘’Κύπρος 1974-2024. 50 χρόνια τουρκικής εισβολής’’.  

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα


Με το τριήμερο αφιέρωμα: “Κύπρος: 1974-2024. 50 χρόνια τουρκικής εισβολής”, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής “Βελβεντινές Φωνές”, μαζί με δεκάδες χορωδίες (εύγε!) προκάλεσαν, μαζί με την αγαλλίαση της καρδιάς και την τέρψη της ακοής, βαθιά συγκίνηση και εθνικό παλμό στους εκατοντάδες ακροατές, στο όμορφο ανοιχτό θεατράκι στο Δημοτικό Στάδιο Βελβεντού, στους πρόποδες των καταπράσινων και δροσερών Πιερίων, κάτω από τη Σκέπη του Μετοχιού του Μοναστηριού της Αγίας Τριάδος Βελβεντού, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.


Στο μουσικό-χορωδιακό αφιέρωμα για την Κύπρο προσκλήθηκε, παρέστη, χειροκρότησε και σιγο-τραγούδησε μαζί με τις καταπληκτικές από κάθε άποψη χορωδίες, (και) ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βελβεντού.

Ο χαιρετισμός του Α.Π.Β.:

‘’Πρόεδρε και Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής ‘’Βελβεντινές Φωνές’’ σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Σας συγχαίρουμε για τις μέχρι τώρα μουσικές σας επιδόσεις.

Απόψε σας συγχαίρουμε εξαιρετικά για την επιλογή του αφιερώματος ‘’Κύπρος 1974-2024. 50 χρόνια τουρκικής εισβολής’’. 

 

Μεταφέρω σε όλους: Στο Σύλλογο ‘’Βελβεντινές Φωνές’’. Στους χορηγούς της εκδήλωσης. Στις προσκληθείσες χορωδίες, στους μαέστρους και χορωδούς. Σε όλη τη μουσική ομήγυρη. Τον χαιρετισμό και την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ. Σας συγχαίρει, σας ευλογεί, σας εύχεται καλή επιτυχία.

 

Τραγουδάτε – και τραγουδούμε μαζί σας – για ένα πολιτισμό, για ένα λαό, για ένα νησί, που ‘’δεν είναι οικόπεδο που το καταπατούνε // ούτε και μούρλα εθνική που επιστρέφει // είναι η Κύπρος που οι εμπόροι τη μισούνε // και η ανάγκη μας που όνομα δεν έχει’’ (Διονύσης Σαββόπουλος. Για την Κύπρο. Ρεζέρβα). 

 

Διακαής πόθος μας: Να αποχωρήσουν από την Κύπρο τα τουρκικά στρατεύματα Κατοχής. Και οι έποικοι. Να δοθεί το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στον Κυπριακό λαό.

 

Καλή επιτυχία στο τριήμερο. Να έχετε υγεία. Το φως και η αγάπη του Χριστού παντού και σε όλους. Πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, αρχιερατικός της Α.Π.Β. ‘’. 

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας. 

παπαδάσκαλος. 1-7-2024

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: