Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης: «Αποζημιώνονται οι Κροκοπαραγωγοί μέσω των ΚΟΕ 2022»

By on 17/10/2024

Συνάντηση συνεργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ Τσιάρα, πραγματοποίησαν η διοίκηση του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών και ο βουλευτής του Νομού Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η υπαγωγή της ζημιάς που υπέστησαν οι καλλιεργητές στις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις του έτους 2022. 

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν στον κ. υπουργό τα δεδομένα της παραγωγής, η σημασία του προϊόντος για την τοπική οικονομία, αλλά και η εξωστρέφεια που έχει πετύχει ο συνεταιρισμός. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ Κωνσταντινίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του και ανέφερε σχετικά: 

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό κ Τσιάρα για την ανταπόκριση και την ικανοποίηση του δικαίου αιτήματος. Ευχαριστώ, όμως, και τη διοίκηση του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών για την εμπιστοσύνη. Μέσα από την τεκμηριωμένη διεκδίκηση και με τη σταθερή συνεργασία μας έχουμε πετύχει πολλά τα τελευταία χρόνια, σε ζήτημα σχετικά με τη φορολογία, την προστασία της ονομασίας προέλευσης και την αντιμετώπιση των ζημιών που έχει υποστεί η παραγωγή από την κλιματική κρίση. Θέλω, όμως, και να τους συγχαρώ, διότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες, έχουν καταφέρει να αναπτύξουν σημαντικές συνεργασίες και να βελτιώσουν τη συνολική παρουσία του προϊόντος στην αγορά, δημιουργώντας ακόμα καλύτερες προοπτικές. Ο κρόκος της Κοζάνης έχει πολλές δυνατότητες ακόμα, και έχει να δώσει πολλά στην περιοχή και στους ανθρώπους της.».

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: