giapraki.com

Ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Tο «παράθυρο» για την είσοδο ιδιωτών στα δίκτυα, που άνοιξε με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (YΠEKA), δεν είναι τίποτα μπροστά στην «κερκόπορτα» που άνοιξε διά της δικαστικής οδού.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Oλομέλειας του Aρείου Πάγου στις 12 Δεκεμβρίου του 2010 καταρρίπτεται το βασικότερο πρόσκομμα για τη δυνατότητα ιδιωτικοποίησης της ΔEH, που δεν είναι άλλο απο την ενσωμάτωση της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων (OAΠ ΔEH και μετέπειτα TAYTEKΩ) στα περιουσιακά στοιχεία της ΔEH A. E.
Πηγή:kathimerini.gr


H αναγνώριση αυτή έγινε με τον νόμο 2773/99 προκειμένου να καταστεί δυνατή τότε η μετοχοποίηση της ΔEH.O νόμος προβλέπει ότι το Δημόσιο, έναντι αυτής της ενσωμάτωσης, αναλαμβάνει να καλύπτει, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, τα ετήσια ελλείμματα του OAΠ ΔEH.

H ρύθμιση αυτή αποτέλεσε μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο πρόσκομμα σε κάθε σκέψη για περαιτέρω αποκρατικοποίηση της επιχείρησης και παράλληλα ένα βασικό πυλώνα της στρατηγικής της ΓENOΠ ΔEH απέναντι σε σχέδια ιδιωτικοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα:  https://giapraki.gr/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=19&id=1745&Itemid=197

.

Exit mobile version