Μεγάλες αλλαγές στη φετινή Αποκριά

By on 16/02/2011
ΑΠΟΚΡΙΕΣΑλλαγές στο πρόγραμμα της παρέλασης θα υπάρξουν φέτος, καθώς για πρώτη φορά την αυλαία της θα ανοίξει ο φανός της Σκ’ ρκας και όχι ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών, όπως γινόταν κάθε χρόνο.

 

Επίσης για πρώτη φορά θα παρελάσουν μαζί όλα τα πεζοπόρα τμήματα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα άρματα των φανών.

 

Πηγή:kozanimedia.gr

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Χάρης Γελαδάρης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Επί Παντός» του Top Channel, ανακοίνωσε πως από φέτος θα απαγορευτούν τα μεγάλα ηχεία μπαρ και καφέ στους κεντρικούς πεζόδρομους.

 

Ο κ. Γελαδάρης διευκρίνισε πως εννοεί τα ηχεία που είχαν στήσει τα προηγούμενα χρόνια καφέ-μπαρ, ώστε να παίζουν από κοινού μουσική, ειδικά την Κυριακή της Μικρής Αποκριάς.

 

Επίσης, όπως είπε ο ίδιος, το τελευταίο Σαββατοκύριακο, θα απαγορευτούν και τα σουβλάκια από καφέ, μπαρ και άλλα καταστήματα που δεν διαθέτουν άδεια ψησταριάς! Μια εικόνα που, κατά κοινή ομολογία μόνο ευχάριστη δεν ήταν τα τελευταία χρόνια.

 

Τέλος, ο Δήμος δεν θα οργανώσει παιδικούς Φανούς, λόγω περικοπών, αλλά, εάν κάποιος Φανός το επιθυμεί και έχει τη  δυνατότητα, τότε θα κάνει και Φανό και για τα παιδιά.

4 Comments

  1. nikdigrik

    19/02/2011 at 12:12

    Μπράβο στον κ. Γελαδάρη, γιατί αυτό που γινόταν στον πεζόδρομο ήταν μπάχαλο.

  2. sinti

    19/02/2011 at 17:51

    Μόνο που αυτό το ‘μπάχαλο’ τραβούσε τον κόσμο….οι Απόκριες είναι ευκαιρία για ξεφάντωμα..δεν είδα όμως καμιά παρατήρηση για την κατάργηση των παιδικών φανών…εκεί ήταν τα τεράστια έξοδα του Δήμου και έπρεπε να κάνει περικοπές??

  3. tttzzz

    19/02/2011 at 18:25

    παρακαλούσαμε κάθε χρόνο να ακούμε την ίδια μουσική παντού,γιατί αλλιώς μόνο μουσική δεν ακούς..Γίνεται ένας χαμός αν κάθε μαγαζί στο στενό παίζει διαφορετικά κομμάτια και το αποτέλεσμα είναι να μη μπορείς να ακούσεις τίποτα..Όσο για τα σουβλάκια σιγά ρε παιδιά την ενόχληση..

  4. giorgosts

    20/02/2011 at 14:38

    Τα σουβλάκια καλά ήταν τις άλλες χρονιές, αλλά αν πάθει κανένας τίποτε θα κλαίμε όλοι που θα δυσφημιστεί η πόλη. Υπάρχουν δόξα το θεό πολλά μαγαζιά με άδεια ψησταριάς, και στο στενό και στον πεζόδρομο και παντού.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: