ΚΤΕΛ: Αναστολή της απόφασης-Κανονικά από σήμερα η μεταφορά μαθητών

By on 03/05/2011

 

ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣΣτην αναστολή της απόφασης για τη διακοπή της δωρεάν μεταφοράς μαθητών με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ αποφάσισε χθες η διοίκηση των ΚΤΕΛ Κοζάνης, μετά από σχετικές επαφές και συζητήσεις τόσο με την Πανελλαδική Ομοσπονδία, όσο και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Από σήμερα, Τρίτη, τα παιδιά θα μετακινούνται και πάλι δωρεάν, ενώ χθες το πρωί κλήθηκαν να καταβάλουν το μισό αντίτιμο του εισιτηρίου.
Πηγή: Πρωινός Λόγος

 

Οι ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, σε πανελλαδικό επίπεδο, λόγω των μεγάλων οφειλών της πολιτείας, που, για τα ΚΤΕΛ Κοζάνης, είναι στο 1.050.000 ευρώ. Από αυτά, οι 500.000 αφορούν στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 και, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη Σόκουτη, θα εκταμιευτούν εντός της εβδομάδας. Τα υπόλοιπα…απαιτούν την υπογραφή του αρμόδιου υφυπουργού Εσωτερικών.

 

Για το θέμα εξέδωσε χθες ανακοίνωση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία αναφέρει:

 

«Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες και τη διαμαρτυρία των ΚΤΕΛ για τη μη καταβολή των πιστώσεων για εξόφληση των οφειλών από τη μεταφορά των μαθητών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας τονίζει τα εξής:

 

Από τη Διεύθυνση Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα όλες οι διαδικασίες για την κατανομή της πίστωσης των 9,1εκατ. ευρώ, προς τις Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών. Ειδικότερα:

 

Το Υπουργείο Οικονομικών στις 4/4/11 ενέκρινε το συγκεκριμένο ποσό για να πληρωθούν οι οφειλές του 2010 προς τους μεταφορείς των μαθητών (ΚΤΕΛ, Ταξί και ιδιώτες). Αμέσως ενημερώθηκαν οι Περιφέρειες και στις 11/4/11 με απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα το ποσό των 9.110.000,00ευρω κατανεμήθηκε ως εξής: 4.660.000,00ευρώ στην Περιφέρεια Ηπείρου, και 4.450.000,00 ευρώ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Ως εκ τούτου από την πλευρά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των υπηρεσιών της δεν υπήρξε θέμα καθυστέρησης στη διαδικασία για την εξόφληση των οφειλών του 2010 προς τους μεταφορείς των μαθητών».

 

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως, όπως επισήμαναν ο Γιάννης Σόκουτης, αλλά και ο Βασίλης Πάτρας, αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, μπορεί να είχε γίνει η κατανομή, αλλά δεν είχαν δοθεί και οι συγκεκριμένοι «κωδικοί» των λογαριασμών, ώστε να γίνει και η πληρωμή στα ΚΤΕΛ.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: