- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
Θύμηση με ένα κερί, ένα δάκρυ και δυο λόγια – Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης
Στις 19 Μαΐου 1919 0 Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα, από όπου ξεκίνησε η δεύτερη και πιο άγρια περίοδος της Ποντιακής Γενοκτονίας. Κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου τιμούμε την μνήμη 353 χιλ. Ποντίων που εξοντώθηκαν από τους Νεότουρκους, είτε δολοφονήθηκαν, είτε έπεσαν σκοπίμως θύματα πείνας, ασθενειών, κακουχιών, από το 1916 έως και το 1923.
Στο τέλος του 19ου αιώνα ο πληθυσμός των χριστιανών αποτελούσε το 20% του πληθυσμού της Μικράς Ασίας ενώ το 1924 το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 2%.
Οι δολοφονίες και οι διώξεις ξεκίνησαν από τον φανατισμό των θρησκευτικών διαφορών, από εθνικιστικά κίνητρα και τέλος από το οικονομικό όφελος, αρπάζοντας τις περιουσίες και όλα τα υπάρχοντα των χριστιανών.
Ο ορισμός της λέξης «γενοκτονία» σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) δεν αφορά μόνο την εκτέλεση ανθρώπων, αλλά και την καταστροφή της κουλτούρας και των υποδομών ενός λαού.
Η Τουρκία ποτέ δεν αντιμετώπισε με την πρέπουσα ευθύνη το παρελθόν της, η άρνηση των γενοκτονιών ήταν θεμελιώδης βάση της τουρκικής δημοκρατίας το 1923 και μέχρι και σήμερα οι τούρκοι από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων, εκμεταλλεύονται την εθνικιστική ιδεολογία και τον θρησκευτικό φανατισμό.
Ανυπέρβλητο καθήκον όλων μας να αγωνιστούμε για να αναδειχθεί και να καθιερωθεί η ιστορική αλήθεια, απέναντι στους (353.000) νεκρούς μας, πίστη στο δίκαιο να εκμαιεύσουμε τη «συγνώμη» του υπόχρεου Τούρκου θύτη, χρέος μας να διασφαλίσουμε ότι στο μέλλον δεν θα επαναληφθούν ανάλογα εγκλήματα.
Ο νόμος 2193/1994 που ψηφίστηκε ομόφωνα από την Βουλή των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994 και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 11 Μαρτίου 1994 (Φύλλο 32 Α) καθιερώνει την 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ! ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ!
0 comments