Επιτέλους πληρωμές από το πρόγραμμα "ΠΙΝΔΟΣ"

By on 11/04/2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΝΔΟΣΑνάσα στην τοπική οικονομία και στην αποπληρωμή αναδόχων που περιμένουν να πληρωθούν για έργα που εκτέλεσαν, αποτελεί για τα Γρεβενά  η διάθεση ποσού 730.655 ευρώ για το πρόγραμμα «Πίνδος», του οποίου οι πληρωμές είχαν σταματήσει προ πολλού.

Βέβαια το ποσό δεν είναι μεγάλο, όμως τη δεδομένη χρονική συγκυρία και μόνο το γεγονός ότι φαίνεται πως κάτι κινείται, για να πέσει χρήμα στην αγορά και να βρουν διέξοδο και οι εργοληπτικές επιχειρήσεις, είναι σημαντικό.

Πηγή:’Πρωϊνή’ Γρεβενών

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτή τη στιγμή οι εργολήπτες βρίσκονται σε δεινή θέση από την ασυνέπεια του κράτους που τους οφείλει κοντά στα 30 εκ. ευρώ, ποσό που κατ᾽ επέκταση στερείται η τοπική αγορά, που σηκώνει εδώ και καιρό το δικό της Γολγοθά.
Το παραπάνω ποσό  διατίθεται από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προς το ταμείο της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και θα δώσει τη δυνατότητα να αρχίσει άμεσα η ροή αποπληρωμής και των τελευταίων οφειλών του 2010 προς τους εργολήπτες για έργα που αυτοί εκτέλεσαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Πίνδος».

Η κατανομή ανά Νομό

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχα κονδύλια πιστώνονται και στις άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα), με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στη Περιφέρειά μας να ανέρχεται σε 2.902.122 ευρώ. Αναλυτικά η κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα έχει ως εξής:

Γρεβενών: 730.655 ευρώ
Κοζάνης: 862.194 ευρώ
Καστοριάς: 847.850 ευρώ
Φλώρινας: 461.423 ευρώ

Παρά τη θετική αυτή εξέλιξη, μένει σε εκκρεμότητα η συνέχιση του προγράμματος και κυρίως των έργων που είχαν ενταχθεί, καθώς μικρά και μεγαλύτερα έργα υπάρχουν σε όλους τους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας .

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: