- Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Κοζάνης
- Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 13 έως 19-01-2025)
- Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας – Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
- Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για το Δεκέμβριο 2024
Επίσκεψη εργασίας στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου ROSES
Επίσκεψη από ομάδα καθηγητών και φοιτητών του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Κορυτσάς Αλβανίας με επικεφαλής τον καθηγητή Ilir Aliaj πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του έργου ROSES – Cross Border Risk Awareness in Western Balkans, στους χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το ROSES στοχεύει στην ανάπτυξη μιας προσέγγισης συν-δημιουργίας και συν-σχεδιασμού, εστιάζοντας στην επίγνωση κινδύνου και την επικοινωνία, καθώς και στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες προς το κοινό, τους εθελοντές, και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
Στην εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και σχεδιασμός των επόμενων σταδίων του έργου από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας Καθηγητή κ. Ιωάννη Μπακούρο και τους συνεργάτες του κ. Αμαλία Κούσκουρα, κ. Ελένη Καλλιοντζή και κ. Κλεομένη Παπαδιάκο ενώ ακολούθησε συνάντηση εργασίας με τον Αρχιπύραρχο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Διοίκησης Κοζάνης κ. Μητσογιάννη σχετικά με την διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων πυρκαγιών στη διασυνοριακή περιοχή με σημαντικά συμπεράσματα και προτάσεις σχετικών πολιτικών δράσης.
Η ομάδα φοιτητών του Τμήματος Γεωγραφίας Αλβανίας φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστών στην Πυροσβεστική Ακαδημία στην Πτολεμαΐδα και ενημερώθηκε, από τον κ. Βάϊο Ζυγούρη, Υποδιοικητή της Σχολής Πυροσβεστών, σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και την επιστημονική κατάρτιση που παρέχεται
Το ROSES αποσκοπεί στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για κινδύνους, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την υποστήριξη διασυνοριακών περιοχών. Με βασικό στόχο τη συνεργασία μεταξύ εταίρων και την αύξηση της προστασίας από κινδύνους και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προάγει την εκπαίδευση και την επίγνωση κινδύνου.
Στο έργο συμμετέχει ως Επικεφαλής Εταίρος το Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνολογίας (MaterLab), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πολιτικής Προστασίας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας “ΤΗΜΕΝΟΣ” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
0 comments