- Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Κοζάνης
- Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 13 έως 19-01-2025)
- Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας – Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
- Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για το Δεκέμβριο 2024
Ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Μανιάκι Αμυνταίου για την Ανακύκλωση Κενών Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων
Το σύστημα ανακύκλωσης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων συνεχίζει πιλοτικά στον Δήμο Αμυνταίου σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Για τον λόγο αυτό, την Τετάρτη 22/5/2024, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των αγροτών του Δήμου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωάννης Λιάσης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Τζήγας Θωμάς, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ κ. Δημοσθένης Μαυρίδης, λοιποί εκπρόσωποι του Δήμου και στελέχη της εταιρείας τα οποία έδωσαν οδηγίες για τη σωστή διαχείριση των κενών συσκευασιών και παρουσίασαν τον ειδικό κάδο συλλογής φυτοφαρμάκων. Επιπλέον, μοιράστηκαν στους παραβρισκόμενους ενημερωτικά φυλλάδια, αναμνηστικά καπέλα και αυτοκόλλητα για τα επαγγελματικά τους οχήματα. Μετά την ενημέρωση ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους αγρότες σχετικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν.
Οι κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων είναι τα πιο κοινά αγροχημικά απόβλητα που αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, καθώς περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Οδηγίες σωστής διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων:
- Βάζουμε καθαρό νερό στο 1/3/ του όγκου της συσκευασίας, φορώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό
- Βιδώνουμε το καπάκι και ανακινούμε καλά τη συσκευασία
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο βυτίο
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές ώστε να μην αποτελεί πλέον επικίνδυνο απόβλητο. Το τριπλό ξέπλυμα πρέπει να γίνει αμέσως μετά το άδειασμα της συσκευασίας, ώστε να μη στεγνώσουν τα υπολείμματα του φυτοφαρμάκου. Τρυπάμε τη συσκευασία πριν την αποθέσουμε στον κίτρινο κάδο με το καπάκι.
Μέσα από την ορθή διαχείριση, οι άδειες αυτές συσκευασίες αν διαχειριστούν σωστά, μπορούν να ανακυκλωθούν, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση του όγκου των αποβλήτων, στη προστασία και διατήρηση των φυσικών πόρων καθώς και στη μείωση αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία μας.
Το πρόγραμμα, χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.
Περισσότερες πληροφορίες για τα την Ανακύκλωση Κενών Συσκευασιών Φυτοφαρμάκων μπορείτε να βρείτε εδώ: diadyma.gr/ti-petao-kai-pou/fytofarmaka/
0 comments