ΕΛΜΕ Κοζάνης: Αντιδράσεις για την κατάργηση της 2ης ξένης γλώσσας

By on 07/06/2011

EΛΜΕΤετάρτη  8 Ιουνίου στις 18:00 στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο

 

Όλοι στην πανεργατική και πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

 

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία μιας μόνο δεύτερης ξένης γλώσσας στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο αποτελεί σοβαρό πισωγύρισμα για το δημόσιο σχολείο.

 

Αφενός μεν δε συνάδει με τη διακηρυγμένη θέση «πρώτα ο μαθητής», αφετέρου δε ανοίγει το δρόμο για απολύσεις στη δημόσια εκπαίδευση, για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, για κατάργηση οργανικών θέσεων με το πρόσχημα της παύσης διδασκαλίας του επιστημονικού αντικειμένου.

 

Προφανώς το σοβαρό αυτό ζήτημα δεν αφορά μόνο τους ξενόγλωσσους συναδέλφους αλλά όλους τους συναδέλφους, τους γονείς, τους μαθητές, ολόκληρη την κοινωνία. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στην προωθούμενη πολιτική αυτονομίας της σχολικής μονάδας και των «περίφημων» αναδιαρθρώσεων και τον «εξορθολογισμό» στην εκπαίδευση.

 

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης απόφασης και εξέλιξης η Ε.Λ.Μ.Ε. Κοζάνης καλεί τους εκπροσώπους των συλλόγων γονέων, όλους τους γονείς και τους συναδέλφους σε εκδήλωση που συνδιοργανώνει με τους συλλόγους καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας και με το Σύλλογο Δασκάλων Κοζάνης.

 

Συνάδελφοι, γονείς, εργαζόμενοι της Κοζάνης, όλοι στην εκδήλωση για την κατάργηση της δεύτερης ξένης γλώσσας την Τετάρτη  8 Ιουνίου στις 18:00 στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο και όλοι στην πανεργατική και πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: