Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης: Λύκειο στην Άνω Κώμη αδέσποτα και προσλήψεις, στο επίκεντρο της συνεδρίασης

By on 03/05/2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΗ έγκριση μελετών και η σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου για μια σειρά από προτάσεις που αφορούν έργα του ΕΣΠΑ, η έγκριση προσλήψεων ορισμένου χρόνου και χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων σκύλων, ήταν τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν την πρώτη, μετά το Πάσχα, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης.

Πηγή: Kozani.tv


Η συνεδρίαση ξεκίνησε όμως με το θέμα της δημιουργίας λυκείου στην Άνω Κώμη, το οποίο ζήτησαν να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Αιανής και Κρόκου. Έχοντας στο πλευρό τους και μαθητές και γονείς από τα δύο χωριά, ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο να ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να κάνει για να εμποδίσει, αν αυτό χρειαστεί, την ίδρυση λυκείου στην Άνω Κώμη, αφού πρώτα γονείς και μαθητές ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν κάτι τέτοιο να συμβεί.

Αιανή και Κρόκος, ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο να τους ενημερώσει για τους τρόπους με τους οποίους θα διεκδικήσει την ίδρυση λυκείου στην Αιανή ή στην Κοζάνη και όχι στην Άνω Κώμη. Οι κάτοικοι του Κρόκου μάλιστα τόνισαν πως δεν πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους στο νέο λύκειο.

Όσον αφορά στο θέμα των προσλήψεων με δίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις για καλλιτεχνικούς συμβούλους και ηχολήπτες για την κάλυψη αναγκών πολιτιστικών δράσεων (Εκατονταετηρίδα και Λασσάνεια) αλλά και για τις ανάγκες των κοιμητηρίων, ο δήμαρχος Κοζάνης τόνισε πως αυτές οι θέσεις έχουν προβλεφθεί από τον προϋπολογισμό του δήμου και πρέπει να γίνουν. Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Άννα Νανοπούλου συνέστησε στη δημοτική αρχή να κάνει «λελογισμένη χρήση προσλήψεων ορισμένου χρόνου» γιατί όπως είπε από την αρχή του έτους οι συμβασιούχοι ανέρχονται σε περίπου 250. Τις προσλήψεις καταψήφισε και η παράταξη του ΚΚΕ με τον επικεφαλής κ. Γιάννη Μητσιάακο να δηλώνει πως λύση στην ανεργία δεν είναι οι συμβάσεις δηλώνοντας πως «ακόμη δεν έχει έρθει προς συζήτηση το οργανόγραμμα».

Τέλος όσον αφορά στο θέμα των αδέσποτων σκύλων στο δήμο Κοζάνης, εγκρίθηκε η σύσταση δυο επιτροπών οι οποίες θα αποτελούνται από κτηνιάτρους και εκπροσώπους του δήμου και του τοπικού ζωοφιλικού σωματείου οι οποίοι θα μπορούν να αποφασίζουν αν χρειάζεται κάποιο ζώο ευθανασία ή όχι. Επίσης, πέρασε ενδεικτικός προϋπολογισμός 87 χιλιάδων ευρώ για τις διαδικασίες αυτές, ο οποίος θα αποσταλεί στο αρμόδιο υπουργείο για να χρηματοδοτηθούν αυτές οι δράσεις. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λευτέρης Ιωαννίδης μιλώντας για το θέμα, τόνισε πως υπάρχει νομοθεσία που πρέπει να ακολουθηθεί και ο δήμος πρέπει να εκμεταλλευτεί και την τοπική φιλοζωική εταιρία, θέτοντας ένα 5ετές πλάνο ώστε και το κυνοκομείου, το οποίο έχει περίπου 350 σκυλιά να κλείσει σε βάθος χρόνου και να δημιουργηθεί πρόγραμμα υιοθεσίας και στείρωσης των αδεσπότων.

Μαλιστα η νεα προεδρος του φιλοζωικου σωματειου κ. Δωδουρα ανακοινωσε την παραιτηση ολου το νεου δ.σ. Και τη δημιουργια νεου συλλογου ο οποιος θα εχει μη κερδοσκοπικο χαρακτηρα, γιατι οπως ειπε “βρεθηκαμε μπροστα σε μια επιχειρηση με τιμολογια και δελτια παροχης υπηρεσιων κατι που δεν αρμοζει σε φιλοζωικο σωματειο”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγραφή των αδέσποτων στον δήμο Κοζάνης έδειξε πως περίπου 1000 σκύλοι υπάρχουν σε επίπεδο δήμου και περίπου 150 στην πόλη της Κοζάνης.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: