- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
Ανοιχτή επιστολή Νο12 : Πρόταση για πλήρη καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ (Αντισυνταγματικοί οι Νόμοι 4051/2012, Ν. 4093/2012, και βασικές διατάξεις του Κατρούγκαλου (νόμος 4387/2016))
Στις παρακάτω εργασίες μας τις οποίες δημοσιεύσαμε στα ΜΜΕ και συμπεριλαμβάνονται στον νέο διαμορφωμένο πολυθεματικό Ιστότοπο μας με τίτλο «Η Πολιτεία της Ουτοπίας»:
– Νο 10: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (δημοσιεύτηκε στις (17-2-2020)
– Νο 1γ: «ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και Ε.Ε. ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ: ( δημοσιεύτηκε στις 17-12-2017)
- Α. Εργονομίας , εργατικά ατυχήματα, επαγγελματικές ασθένειες στους χώρους δουλειάς ιδιαίτερα στα εργοστάσια, εργοτάξια, ΟΡΥΧΕΙΑ. (Δημοσιεύτηκε και κοινοποιήθηκε σ όλους τους αρμόδιους φορείς στις 5-6-2003)
- Β. Κοινωνική ασφάλιση εργαζομένων και συνταξιούχων. Δημοσιεύτηκε στις (1-5-2001)
- Γ. Πρόβλεψη της Κοινωνικής και Δημοσιονομικής κρίσης πριν 17 χρόνια». (Δημοσιεύτηκε στις (1-5-2001) αναδημοσίευση στις (17-12-2017).
Καταγράφουμε εδώ και 20 χρόνια τις θέσεις μας τεκμηριωμένα για την συμμετοχή των εργαζομένων και συνταξιούχων στην Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη της Χώρας μας και την πολιτική των πολιτικών διαχρονικά (αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης).
Επιγραμματικά :
-Επισημάναμε την πρόβλεψη της Κοινωνικής, Οικονομικής, Δημοσιονομικής κρίσης στην Χώρα μας (2001)
-Επισημάναμε τα ασφαλιστικά σύστημα στην Ελλάδα και σε άλλα Κράτη.
-Επισημάναμε την κάκιστη διαχρονική διαχείριση του Ασφαλιστικού Συστήματος στην Ελλάδα. Οι εξαιρέσεις εκείνων των πολιτικών που στόχευσαν στο να βελτιώσουν πριν την Οικονομική κρίση το ασφαλιστικό είχε ως αποτέλεσμα την άμεση κατάργηση- εξαφάνιση τους από την πολιτική
-Επισημάναμε τον Βασικό συντελεστή της οικονομικής κρίσης που οφείλεται στην κάκιστη διαχείριση των ασφαλιστικών Φορέων .
–Επισημάναμε και καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την καλύτερη και δικαιότερη διαχείριση του ασφαλιστικού συστήματος. (2001 και 2003). Αναγκάστηκε το Ελληνικό Κράτος μετά από πιέσεις των δανειστών να κάνει κάποιες διορθώσεις και βελτιώσεις στην δεκαετία της Οικονομικής- Κοινωνικής κρίσης.
-Επισημάναμε ότι οι μειώσεις των συντάξεων μεσοσταθμικά που έφθασαν 50%, αποτελεί εσωτερικό δάνειο και μάλιστα χωρίς την θέληση των συνταξιούχων.
-Επισημάναμε ότι αυτός ο εσωτερικός δανεισμός παρά της τεράστιες επιπτώσεις στους προσωπικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων, ήταν σωτήριος για την οικονομική κρίση, διότι χρησιμοποιήθηκε μαζί με τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων ως εγγύηση του Ελληνικού Κράτους για να μπορέσει να πάρει τα δάνεια από τους δανειστές.
-Επισημάναμε ότι παρά τις τεράστιες περικοπές των συνταξιούχων η παρουσία τους στην Οικογένεια και γενικά στην Κοινωνία ήταν και είναι ακόμη το λιμάνι που μειώνει με τους βραχίονες τους σε μεγάλο βαθμό τα κύματα της Οικονομικής Κρίσης.
-Επισημάναμε ότι οι πολιτικοί πολλές φορές χρησιμοποιούν τις νομικές Υπηρεσίες και την τυπική πλειοψηφία της Βουλής για να περάσουν αντικοινωνικά νομοσχέδια , τα οποία στην συνέχεια τα ανώτατα δικαστήρια τα χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικά. Το επόμενο που αναμένεται από το Ανώτατο Δικαστήριο (Δικάσιμο Νοέμβριος 2020) είναι η προσφυγή των συνταξιούχων της ΕΤΕ για τις επικουρικές συντάξεις τους (Νόμος Βρούτση 4680/2020),εάν χρειασθεί θα το αναλύσουμε)
-Επισημάναμε μ ένα απλό ερωτηματικό ως απλοί πολίτες, πως γίνεται οι Νομικές Υπηρεσίες του Κράτους και οι Δικαστικές Υπηρεσίες να έχουν διαφορετικές απόψεις για ένα νομοσχέδιο- νόμο, όταν σπουδάζουν όλοι την ίδια επιστήμη στις Ελληνικές Νομικές σχολές; Και μάλιστα πολλοί βουλευτές που ψηφίζουν θετικά ή αρνητικά (εξαρτάται αν είναι συμπολίτευση ή αντιπολίτευση) είναι νομικοί, συνταγματολόγοι και μάλιστα μερικοί Καθηγητές του Συνταγματικού δικαίου!!!
-Επισημάναμε ότι πολλά Νομοσχέδια που έχουν ψηφισθεί όπως τα παραπάνω, αν τα δίναμε σε ένα πρωτοετή φοιτητή της Νομικής Σχολής θα τα θεωρούσε αντισυνταγματικά. Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε Νόμος (Ν.4387/16) μετά από υπόδειξη των δανειστών για να περιοριστούν οι διεκδικήσεις των αναδρομικών των συνταξιούχων μέχρι το 2016 !!!!
Στο σημείο αυτό θεωρούμε ότι τα αναδρομικά πρέπει να διεκδικηθούν μέχρι το έτος 2018, όταν μπήκαν για πρώτη φορά στα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων οι νέες επανυπολογισμένες συντάξεις !!!!
-Επισημάναμε και προτείναμε στις Κυβερνήσεις τουλάχιστον αυτοί οι νόμοι να διορθώνονται πολιτικά και να μην οδηγούνται εκατομμύρια πολίτες στην δικαιοσύνη με άσχημες συνέπειες γι’ όλους (πολίτες, πολιτεία, δικαστήρια κλπ).
Μετά τις παραπάνω σε περιλήψεις επισημάνσεις που κάναμε στις εργασίες μας στον παρελθόν και με αφορμή την πρόσφατη κοκορομαχία στην Βουλή απ’ όλα τα κόμματα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων διαπιστώσαμε, στα κανάλια των τηλεοράσεων, ότι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων χειροκροτήθηκαν από τους βουλευτές τους για τις θέσεις που κατέθεσαν για τα αναδρομικά μετά βέβαια την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Τελικά όλα τα κόμματα έχουν δίκαιο; Αλλά το μάρμαρο το πληρώνει ο συνταξιούχους και ο εργαζόμενος!!!!
Ένας συνεργάτης μας που κατείχε ανώτατες θέσεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Φορέα μας έλεγε επανειλημμένα: « Οι ασφαλιστικοί Νόμοι στην Ελλάδα είναι μία ξεχωριστή Επιστήμη. Κατασκευάζονται τα νομοσχέδια με τέτοιο τρόπο που να «τανύζονται» προς όλες τις κατευθύνσεις δεξιά, δεξιότερα, αριστερά, αριστερότερα , κεντρικά και κεντρικότερα και να κάνουν ότι σχήμα συμφέρει τον κάθε πολιτικό Φορέα ώστε ν αναρριχηθεί στην εξουσία. Αν δεν ξέρει να το χειριστεί σωστά με μαθηματική ακρίβεια θα πέσει από την κορυφή και τις περισσότερες φορές δεν μπορεί ν’ ανέβει ξανά. Η πολιτική Ιστορία στην Ελλάδα έχει πολλά παραδείγματα !!!!
Επειδή από την απόφαση του Δικαστηρίου και τις τοποθετήσεις των κομμάτων αιωρείται στις προτάσεις το ποσοστό των αναδρομικών προς απόδοση σε ποιο ποσό θα φθάσει στο 40%, στο 60%, στο 100% κ.λπ.,( βέβαιά αυτό έχει σχέση και με τις οικονομικές δυνατότητες του Κράτους) εμείς οι απλοί πολίτες θεωρούμε αναγκαίο να ψηφισθεί ένας Νόμος με την μεγαλύτερη πλειοψηφία για το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσοστό των αναδρομικών που θα προκύψει, προς αποφυγή συνεχούς μακροχρόνιας ταλαιπωρίας με τα δικαστήρια με τεράστιες βλάβες σ όλους και ιδιαίτερα των συνταξιούχων που παίρνουν κάτω από 1.000 Ευρώ σύνταξη, με το εξής περιεχόμενο:
«ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΤΑΞΙΟΎΧΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΈΣΕΙΣ, ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΌΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΞΕΠΕΡΆΣΕΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚA ΤΟ 9% ΤΟΥ ΑΕΠ»
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές είστε υποχρεωμένοι να πράξετε το δικαιότερο γι’ ένα δάνειο που υφαρπάξατε χωρίς την θέληση των ενδιαφερομένων. Στην δημοκρατία οι υποχρεώσεις της εξουσίας είναι συνεχόμενες. Σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε την αλληλογραφία που κάναμε με την Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών «Νο 8α: Προς την Γερμανική Πρεσβεία Αθηνών και σε Θεσμικούς Φορείς εντός και εκτός Ελλάδος (15-3-2019) και η οποία συμπεριλαμβάνεται στην Ιστοσελίδα μας « Η Πολιτεία της Ουτοπίας» σχετικά με το δάνειο που υφάρπαξαν στην Κατοχή από μία διορισμένη- άβουλη Κυβέρνηση και δεν το επέστρεψαν, εκτός από μία δόση του δανείου που πρόλαβε και έδωσε το τότε Χιτλερικό Κράτος των Γερμανών(!!!) και τις αποζημιώσεις των καταστροφών (Θυμάτων και υλικών).
Θωμάς Γκατζόφλιας
Φωτεινή Χατζάρα
0 comments