- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
Ανοικτή Επιστολή Νο 6: Ενημερώσεις – επισημάνσεις – προτάσεις, προς τους Τοπικούς θεσμικούς Φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τις εργασίες μας, που επιμεληθήκαμε
Κυρίες και κύριοι, επειδή θεωρούμε πως είστε οι μοχλοί ή συλλογικά ο κύριος μοχλός ανάπτυξης-βελτίωσης-προόδου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σας κάνουμε γνωστό, ότι δημοσιεύσαμε στα ΜΜΕ τις παρακάτω ανοικτές επιστολές με τις αντίστοιχες ημερομηνίες:
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Νο 1. Η συνέχεια και το μέλλον στα Ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας (23-3-2017)
Νο 1α. Διαχρονικές θέσεις ,απόψεις, προτάσεις για την περιουσία της ΔΕΗ και για την
μεταλιγνιτική περίοδο των πρώην και νυν Ορυχείων της Δ.Μ. (6-7-2017).
Νο 1β. Λιγνιτική-Μεταλιγνιτική εποχή: Κινείται κάτι; (27-11-2017).
Νο 1γ. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ-ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ,ΕΛΛΑΔΟΣ και Ε.Ε. (15-12-2017), για θέματα:
Α. Εργονομίας, εργατικά ατυχήματα, επαγγελματικές ασθένειες στους χώρους δουλειάς
ιδιαίτερα στα εργοστάσια, εργοτάξια και Ορυχεία (πρώτη δημοσίευση 5-6-2003)
Β. Κοινωνική Ασφάλιση εργαζομένων και συνταξιούχων. (πρώτη δημοσίευση 1-5-2001)
Γ. Πρόβλεψη της Κοινωνικής και Δημοσιονομικής κρίσης στην Ελλάδα πριν 18 χρόνια
(πρώτη δημοσίευση 1-5-2001)
No 1δ. Ίδρυση και Διάλυση της ΔΕΗ.
– Ο δρόμος της μεταλιγνιτικής Εποχής στη Δυτική Μακεδονία και Μεγαλούπολη και
οι διαχρονικές σχέσεις των δύο Περιοχών. (20-8-2018).
Συνοδεύεται με έξι (6) ενδιαφέροντα και πληροφοριακά δημοσιεύματά μας, που πραγματοποιήσαμε στο παρελθόν (11-3-2000, 10-7-1999, 13-7-1999, 7-8-1999, 2-8-1999, 1-8-1999) και αφορούν τον τίτλο της επιστολής Νο 1δ.
Νο 2. Ανάπτυξη-αναβάθμιση-βελτίωση της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου, περιφερειακά
εντός-εκτός και παραπλεύρως (19-5-2017).
Νο 2α. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: «Αρχές και προϋποθέσεις σχεδιασμού, ίδρυσης και λειτουργίας
τους» (9-3-2018).
Νο 3. Διαχείριση πρώτου-δευτέρου και τρίτου βαθμού νοσηλείας στην Περιφέρεια της
Δυτικής Μακεδονίας (7-1-2018).
Νο 4. Α. Η αναδιοργάνωση του Ελληνικού Κράτους ξεκινάει από την κορυφή προς τα
κάτω. (11-4-2018).
Β. Παραμονή ή Φυγή των νεοελλήνων από τη χώρα τους; Πρόβλημα ή λύση;
Νο 4α (συνέχεια της Νο 4). Παραμονή ή Φυγή των νεοελλήνων από τη χώρα τους. Πρόβλημα ή λύση; (17-5-18).
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Νο 5. ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ; (19-9-2018)
Νο 5α. Αυτοκριτική-Δανειστές-Φιλέλληνες-Ομάδες πίεσης (Λόμπυ).
Θέσεις-προτάσεις και διαχρονικές σχέσεις με το Γερμανικό Κράτος. (22-10-2018)
Νο 6. Ενημερώσεις-επισημάνσεις- προτάσεις προς τους Τοπικούς θεσμικούς Φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τις εργασίες μας, που επιμεληθήκαμε (είναι η παρούσα επιστολή).(15-11-2018).
Νο 6α.Επιτακτική ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Πολυεπιστημονικού Ινστιτούτου στην
Δυτική Μακεδονία (δεν δημοσιεύτηκε ακόμη).
Νο 7. Ενημέρωση-αναφορές-αιτήματα στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Βουλή των Ελλήνων
σχετικά με τις προτάσεις, επισημάνσεις, προβληματισμούς, που επιμεληθήκαμε στις
εργασίες μας (δεν δημοσιεύτηκε ακόμη).
Μερικές ή όλες από τις ανωτέρω ανοικτές επιστολές τις διαβιβάσαμε και τις διαβιβάζουμε στους παρακάτω θεσμικούς Φορείς σύμφωνα με την ημερολογιακή σειρά :
-Μ.Μ.Ε.
-Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού της Δυτικής Μακεδονίας.
-Τ.Ε.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.
-Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) :
Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κορίνα Κρέτου.
Κλιματικής Αλλαγής και ενέργειας Μιγκέλ Αρίας.
Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φιλ Χόγκαν.
-Τοπικοί θεσμικοί Φορείς Δυτικής Μακεδονίας.
-Πανεπιστήμια ( Αριστοτέλειο, Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας, Τ.Ε.Ι. Δ.Μ.)
-Υπουργείο Εσωτερικών
-Συνήγορο του πολίτη
-Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και
Θρησκευμάτων.
-Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
-Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.
-Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ε.Ε.
-Βουλή των Ελλήνων.
-Συνήγορο του πολίτη
-Ευρωκοινοβούλιο.
-Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή
Όλες τις ανοιχτές μας επιστολές και αλληλογραφίες, που επιμεληθήκαμε και αποστείλαμε στα ΜΜΕ και στους θεσμικούς Φορείς, τις εγκαταστήσαμε στην Ιστοσελίδα μας thomas gkatzoflias.wordpress.com με τον προσωρινό τίτλο “Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ”, με στόχο την συλλογική προσπάθεια όλων, για να αλλάξουμε τον τίτλο σε “ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ”.
Επιγραμματικά στοχεύουμε στα εξής:
(αναλυτικά βλέπε τις δημοσιεύσεις μας στα ΜΜΕ με τις αντίστοιχες ημερομηνίες, που σημειώνουμε ή στην ιστοσελίδα μας)
-Στην αποκατάσταση, αξιοποίηση , διάθεση, εκμετάλλευση των πρώην και μελλοντικών πρώην Ορυχείων της Δυτικής Μακεδονίας. Για τις χιλιάδες-χιλιάδες στρεμμάτων, που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και που κάθε χρόνο αυξάνονται, ενώ έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει η σύσταση Νομικού Προσώπου με Σύμβουλο-Επόπτη την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και η διάθεση και εκμετάλλευση των εν λόγω Περιοχών για παραγωγή ΠΡΩΤΟΓΕΝΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ κ. ά. Αυτών των προϊόντων που έχουν ανάγκη οι αγορές εσωτερικού και εξωτερικού (βλέπε επιστολές 1,1α,1β,1γ,1δ,7) και λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της Περιοχής, με την κατάθεση της απαραίτητης επιστημονικής μελέτης κατατιθέμενης και σε μικρογραφημένη αναπαράσταση (macchieta), ώστε να συμπεριληφθούν στην αναπαράσταση.
-Στην αξιοποίηση των τεχνιτών λιμνών Πολυφύτου και Ιλαρίωνος και του περιβάλλοντος χώρου εντός-εκτός και παραπλεύρως των λιμνών (βλέπε επιστολή Νο 2). Με την σύσταση Νομικού Φορέα και Σύμβολο-Επόπτη την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και λαμβανομένων πάντοτε υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της Περιοχής, με την απαραίτητη επιστημονική μελέτη και σε μικρογραφημένη αναπαράσταση (macchieta) ώστε να συμπεριληφθούν στην αναπαράσταση.
Στην επιστολή μας Νο 2 μεταξύ των άλλων που αναφέρουμε, για την αξιοποίηση των Λιμνών Πολυφύτου-Ιλαρίωνος, σημειώνουμε-προτείνουμε και την κατασκευή ενός κτιρίου πολλαπλών χρήσεων, το οποίο θα διαθέτει και δύο αίθουσες εκ των οποίων η μία με πίνακες ζωγραφικής και η άλλη με πίνακες φωτογραφίας αποκλειστικά από καλλιτέχνες επαγγελματίες κα ερασιτέχνες της Δυτικής Μακεδονίας, με τέτοια σειρά ώστε ο επισκέπτης νοητά να ταξιδεύει στη Δ.Μ. και έτσι να προετοιμάζεται για το ταξίδι που θα κάνει στη συνέχεια ή και κάποια άλλη χρονική στιγμή και για το τι θα δει. Σε περίπτωση πώλησης κάποιου πίνακα, ο καλλιτέχνης θα υποχρεούται να τον αντικαταστήσει άμεσα με άλλο παρόμοιο.
-Στην ίδρυση ΠΑΡΚΟΥ, πρωτότυπου, πολυεπιπέδου, πολύπλευρου, πολυθεματικού, πολυθεαματικού, πολύχρωμου, λόγω της αρχιτεκτονικής του τοπίου και της φυσικότητας του παραπάνω περιβάλλοντος χώρου, μέσα και γύρω από τις τεχνητές λίμνες, όπου υπάρχουν τοποθεσίες :
Ευθείς, ανισόπεδες, ομαλές, βουναλάκια, βουνά, οικισμοί μικροί και πιο μεγάλοι, πολλά και φυσικά χρώματα με εναλλαγές ανάλογα με την εποχή του χρόνου, επίσης τα δύο έργα, οι λίμνες δηλαδή, που παράγουν ενέργεια χωρίς ρύπους και προτάσεις μας :
Για υποψήφια έργα παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο χωρίς να καλύπτεται γόνιμο χώμα, θερμοκήπια λουλουδιών για εξαγωγές, για άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως από τα σκουπίδια μας στα πρώην Ορυχεία και για χρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών ξεκινώντας από την εκπαίδευση και από τα παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου (βλέπε επιστολές Νο 1 και 2).
Διαθέτει η συγκεκριμένη Περιοχή μικρή βλάστηση, μεγάλη βλάστηση, σπάνια χλωρίδα και πανίδα, παρθένα δάση στα βουνά, χιόνι το χειμώνα , γαλάζιο ουρανό όλο το χρόνο, και τις τέσσερες εποχές, ποικιλία ζώων στη φύση, ποικιλία ψαριών με ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις μαγειρικής, μόνιμα και αποδημητικά πουλιά στις τεχνητές λίμνες Πολυφύτου και Ιλαρίωνος.
Το παραπάνω ΠΑΡΚΟ θα είναι στην διάθεση όλων των πολιτών κάθε ηλικίας και επιπέδου, απ όλο τον κόσμο, όλο το χρόνο και ιδιαίτερα για άτομα με ειδικές ανάγκες (βλέπε επιστολές Νο 2 και Νο 2α), μέσα από δραστηριότητες στηριζόμενες σε επιστημονικές μελέτες πολλών ειδικοτήτων, όπου οι ρύποι στο περιβάλλον δεν θα έχουν θέση πρωταγωνιστή και θα φτάνουν σε μηδενικό επίπεδο, με στόχο να επιδεικνύεται αυτό (το Πάρκο) προς μίμηση και αντιγραφή για μικρούς και μεγάλους και ιδιαίτερα τους μεγάλους της γης, που έχουν μεν ώτα αλλά δεν ακούν.
Ένα ΠΑΡΚΟ που θα «εκτείνεται» σε δύο χώρους. Τον Μικροχώρο μέσα και γύρω από τις λίμνες, όπως το αναφέρουμε παραπάνω και στις επιστολές μας Νο 2 και 2α αναλυτικά και τον Μεγαχώρο, όπου θα εντάσσεται όλη η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας με :
Α. Τα Πολιτιστικά της Μνημεία (Μουσεία, βιβλιοθήκες, εκκλησίες, μοναστήρια κ. ά)
Β. Τον τεράστιο Φυσικό της Πλούτο:
α. Τις Λίμνες (Βεγορίτιδα, Ορεστιάδας (Καστοριάς), Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, , Δρακολίμνες της Φλέγγας, Γαλάνη, Πετρών Χειμαδίτιδα, Ζάζαρη κ.ά.).
α.α. Τις άλλες τρεις τεχνητές Λίμνες (Πραμόριτσας, Σισανίου, Τριανταφυλιάς).
β. Τα Ποτάμια (Αλιάκμων, Βενέτικος, Σακολέβας).
γ. Τα Βουνά με τα παρθένα δάση :
(Οροσειρά της Πίνδου, Σμόλικας, Γράμμος, Βασιλίτσα, Βόιο, Βαρνούντας, Λύγκος, Ζυγός, Βέρνο(Βίτσι), Βροντερό, Τρικλάριο, Βούρινος, Άσκιο, Μουρίκι, Μάλι-Μάδι, Πιέρια, Καμβούνια, Χάσια, Αντιχάσια, με υψόμετρα 1400 μ. έως 2600 μ.).
δ. Τις Κοιλάδες, πλήρεις Πανίδας και Χλωρίδας, με ιδιαίτερη, σπάνια και μεγάλη βιοποικιλότητα και με Αλπικά χαρακτηριστικά, (όπως τη Βάλια Κάλντα-ζεστή κοιλάδα στα βλάχικα, πού ‘ναι βιότοπος της καφετιάς Αρκούδας, του Λύκου και του Αγριόγιδου, του Μεσιανού νερού στον Βούρινο κ.ά.).
ε. Το Ζωικό κεφάλαιο οικόσιτο και ελεύθερο στη φύση. Πτηνά μόνιμα και αποδημητικά.
ζ. Τα Ψάρια των λιμνών: Επιστημονική αξιολόγηση, βιομηχανική αξιοποίηση, βελτίωση,
εκμετάλλευση και εξειδικευμένη γαστρονομία.
η. Τη Γαστρονομία: Μεσογειακή, ειδική και ιδιαίτερη σε κάθε περιφερειακή ενότητα, σπάνια, ξεχωριστή στην τέχνη της μαγειρικής.
θ. Το Γεωπάρκο του Δήμου Βελβενδού-Σερβίων, που ιδρύθηκε το 2008 περιλαμβάνει τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς των “Μπαχαριών” των Καμβουνίων, με δύο βασικούς διαδρόμους περιήγησης, δύο κιόσκια, οικισμό υποδοχής και περίφραξη της βόρειας πλευράς, και των “Νυχτοριών” του Λιβαδερού, ενώ υπολείπεται ένα ήπιας μορφής μονοπάτι, περίπου 1000 μέτρα, για να ενωθούν τα δύο αυτά φυσικά Συμπλέγματα.
ι. Το περιβαλλοντικό Πάρκο “ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ” (Νυμφαίο- Φλώρινας).
Ια. Το παραμυθένιο Πάρκο με τα ελάφια στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος, Ελλησπόντου Κοζάνης.
Ιβ. Το Ενυδρείο Καστοριάς (το μεγαλύτερο των Βαλκανίων γλυκών υδάτων): Ο ποικίλος υδρόβιος πλούτος των γλυκών νερών, ένα βασικό σημείο για μια ποικιλότροπη ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας.
Ιγ. Το Μουσείο Μανιταριών στα Γρεβενά.
Ιδ. Το προτεινόμενο Υποψήφιο Μουσείο παροπλισμένων μηχανημάτων των πρώην Ορυχείων και Εργοστασίων και το εκθεσιακό κέντρο του ΛΚΔΜ, όπου φαίνεται η φυσική δημιουργία του Λιγνίτη.
Ιε. Το Παλαιοντολογικό Μουσείο της Πτολεμαΐδας, όπου φιλοξενεί υπολείμματα από ρινόκερους, χαυλιόδοντες και μαμούθ, που βρέθηκαν, κατά την εξόρυξη του λιγνίτη, στα Ορυχεία της Περιοχής.
Iστ. Το Ιστορικό-Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης.
Ιζ. Τα Κέντρα, οι Σύλλογοι και οι Όμιλοι Ιππασίας, σ όλη την Δυτική Μακεδονία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οικειοθελώς και οργανωμένα σε πολλές κοινωνικές δραστηριότητες, όπως και σήμερα γίνονται και είναι αρκετές, με ευεργετικές συνέπειες σε πολλές ομάδες συνανθρώπων μας.
Ιη. Τα Χιονοδρομικά Κέντρα (Βασιλίτσας-Γρεβενών, Πισοδερίου-Φλώρινας, Βέρνου, Βιτσίου-Καστοριάς και το προτεινόμενο υποψήφιο στα Πιέρια, αποκλειστικά για νέους και για άτομα με ειδικές ανάγκες).
Ιθ. Τα Μονοπάτια και Καταφύγια, με πλήρη οργάνωση (Περιπάτου, Ορειβασίας, αναρριχητών).
Ιι. Οι Πίστες Αιωροπτεριστών (παλιά Καστανιά Σερβίων).
Κ. Τα Σπήλαια σ όλη την Περιφέρεια.(Δεσκάτη, Ζάκα, Βεανάκη, το κελί της Καλόγριας,
Γκολουπίντσας, Δράκου, Ντούχλου, των Νερών, Παναγία Ελεούσα κ. ά.).
Κα .Τα Φαράγγια (Σερβίων, Σκεπασμένο, Λάτισρας, Πορτίτσας κ. ά)
Κβ. Τα Θερμά νερά και Ποσιοθεραπείες: Αγραπιδιάς (Φλώρινα), Ξινού Νερού (Φλώρινα), Λούτσα Χειμπέλη (Κοζάνη), Κιβωτού (Γρεβενών) , Αμμουδάρας (Καστοριά), Κοιλαδίου (Βοΐου, Κοζάνης) κ.ά.
Κγ. Οι Ξεχωριστοί και μοναδικοί τρόποι διασκέδασης μακριά από τις μεγαλουπόλεις, μέσα στη φύση, όπως το river party (διασκέδαση στο ποτάμι ) στον Αλιάκμονα, που γίνεται με ενδιαφέρον και συμμετοχή από το πανελλήνιο και από το εξωτερικό, εδώ και 22 χρόνια στο Νεστόριο της Καστοριάς. Επίσης στις Χιονοδρομικές πίστες και στα ορειβατικά καταφύγια ειδικά τις νύχτες, με φυσικούς φωτισμούς, την σελήνη και τα αστέρια. Στα πανηγύρια με τα ήθη και έθιμα του κάθε τόπου και με ειδικές κατά περιοχή γαστρονομικές δεξιότητες. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ιδιαίτερα τοπικών και ποντιακών ιδιωμάτων, όπου διαφαίνεται η πλούσια ελληνική κληρονομιά με διαχρονικότητα, χωρίς καμιά διακοπή και άρα ένα ισορροπημένο πολιτισμικό περιβάλλον, παρ’ όλες της κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές αναταράξεις του ελληνικού στοιχείου.
Κδ. Αγαπητέ αναγνώστη συμπλήρωσε και εσύ όποιες πληροφορίες έχεις, για τυχόν άλλες δραστηριότητες όπου συμμετέχεις ή γνωρίζεις.
-Στον τρόπο ίδρυσης και λειτουργίας ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ στις σημερινές άναρχες τσιμεντουπόλεις (βλέπε επιστολή Νο 2α).
-Στην ίδρυση-κατασκευή-λειτουργία Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου στην Δυτική Μακεδονία και παραπλεύρως με εγκαταστάσεις πλήρεις αρχιτεκτονικά-λειτουργικά-εργονομικά για :
Κέντρο αποθεραπείας-αποκατάστασης-ευεξίας, Στέγη βρεφών που στερούνται την μητρική αγκαλιά για διάφορους λόγους, Κέντρο φιλοξενίας ειδικών περιπτώσεων συνοδών, εργαζομένων, φοιτητών αλλοδαπής και ημεδαπής, Γηροκομείο (βλέπε επιστολή Ν ο 3). Με την σύσταση Νομικού Φορέα και Σύμβουλό-Επόπτη την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, για να κάνει την μελέτη και την μικρογραφημένη αναπαράσταση (Macchieta), λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της Περιοχής, ώστε να συμπεριληφθούν στην αναπαράσταση (βλέπε επιστολή Νο 3).
-Στις επισημάνσεις για την εργονομία, εργατικά ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες στην ΕΛΛΑΔΑ και στην Ε.Ε. (βλέπε επιστολή Νο 1γ)
-Στις επισημάνσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση στην ΕΛΛΑΔΑ και στην Ε.Ε. (βλέπε επιστολή Ν ο 1γ).
-Στις επισημάνσεις με τεκμηριωμένες θέσεις για την πρόβλεψη της Κοινωνικής και Οικονομικής κρίσης στην ΕΛΛΑΔΑ, πριν 18 χρόνια (βλέπε επιστολή Ν ο 1γ).
-Στις επισημάνσεις για της επικείμενες επιπτώσεις από την διάλυση της ΔΕΗ και μείωσης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Περιοχή μας, αλλά και στις τεκμηριωμένες προτάσεις μας για την κάλυψη και ελάττωση της μεγαλύτερης ανεργίας, που έχει η Περιοχή μας, απ όλη την Ελλάδα και την Ε.Ε. ( βλέπε επιστολή 1δ).
-Στην αναδιοργάνωση του Ελληνικού Κράτους και συγκρίσεις με άλλες χώρες της Ε.Ε. (βλέπε επιστολή Νο 4).
-Στους τρόπους για μόνιμη και συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες του εξωτερικού και ιδιαίτερα με τα παιδιά τους, με τεράστια ωφέλεια για την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα για το Ελληνικό ΕΘΝΟΣ. (βλέπε επιστολή Νο 4α)
-Στο ρόλο του Ελληνικού Πολιτισμού-Πνεύματος στην ανθρωπότητα, στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον, όπως τον περιγράφουν οι σοφοί όλου του κόσμου διαχρονικά και ο σημερινός ρόλος των Νεοελλήνων στην διατήρηση του, μέσα στην Παγκοσμιότητα (βλέπε επιστολή Νο 5).
-Στις προτάσεις-επισημάνσεις-λύσεις-αναφορές, επί των μακροχρονίων προβλημάτων, προς Παράγοντες και θεσμικούς Φορείς του Πολιτικού-Οικονομικού-Κοινωνικού-Εργασιακού-Πνευματικού χώρου ονομαστικά, εντός και εκτός Ελληνικής Επικράτειας, καθώς και με τους τρόπους και τις υποχρεώσεις, που ο κάθε ένας από εμάς, κατά την ταπεινή μας άποψη, πρέπει να συμμετάσχει και ΓΙΑΤΙ; (βλέπε επιστολές 5α,6, 6α, 7).
Είμαστε σε μία Περιφέρεια όπου οι πολίτες διακατέχονται μόνο από βιώματα: Αγάπης, οικογένειας, φιλίας, φιλοξενίας, προόδου και συναγωνίζονται μεταξύ τους για την πανδαισία των πολύχρωμων από τα λουλούδια κήπων, των μονώροφων και διώροφων σπιτιών τους.
Κατέχουν τεράστια τεχνογνωσία και εξειδίκευση σ όλους τους Τομείς, εμπειρικά, απλά τεχνικά, γνωστικά, τεχνολογικά, επιστημονικά.
Ασχολούνται κυρίως με την παραγωγή ΠΡΩΤΟΓΕΝΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ: ατομικά, οικογενειακά, συνεταιριστικά και με μικρές βιοτεχνίες. Την ανάλυση της παραγωγής πρωτογενών προϊόντων θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε στην επιστολή Νο 7, που θα απευθύνεται στην Ευρωβουλή και στη Βουλή των Ελλήνων, για δύο κυρίως λόγους:
α. Να καταδείξουμε την μεγάλη βιοποικιλότητα πρωτογενών προϊόντων, που έχει τη δυνατότητα παραγωγής τους η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και
β. Ότι έχουμε την δυνατότητα μέσα από μία Συλλογική Οργάνωση παραγωγής Πρωτογενών Προϊόντων να μιμηθούμε και να συναγωνισθούμε τις μεγαλύτερες εξαγωγικές χώρες του είδους αυτού, δηλαδή το Ισραήλ και την Ολλανδία, που αξιοποίησαν τις ερήμους και τους βάλτους αντίστοιχα, προσθέτοντας στην παραγωγή αυτών και τους ενιαίους χώρους των πρώην Ορυχείων μας, που σήμερα καλύπτουν 50.000 ενιαία στρέμματα και αύριο θα ξεπεράσουν τα 300.000 στρέμματα (με την συμμετοχή και άλλων Δημόσιων και Δημοτικών ανενεργών εκτάσεων), χωρίς να υπολογίζουμε τις υπάρχουσες εύφορες-καλλιεργήσιμες ιδιωτικές εκτάσεις και μάλιστα σε ένα από τα καλύτερα Γεωπολιτικά και Κλιματικά σημεία της Ευρώπης, με αυτοφυή και καλλιεργήσιμα φυτά μαζί με ιδιαίτερες ποικιλίες οικόσιτων ζώων και με την παρουσία επαρκέστατων υγιεινών υπόγειων και επιφανειακών υδάτων για ύδρευση και υδροδότηση. Σημειώνεται δε πως η Περιοχή μας διαθέτει το 60% των επιφανειακών υδάτων της Ελληνικής Επικράτειας.
Κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι των Τοπικών θεσμικών Φορέων η ενδεχόμενη σκέψη ότι τα παραπάνω θέματα δεν είναι της δικής μας αρμοδιότητας και ευθύνης θα είναι τελείως άστοχη. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από την ενεργή παρουσία όλων και μάλιστα με αιτήματα συντονισμένα, τεκμηριωμένα, συλλογικά, προς κάθε κατεύθυνση. Δεν περισσεύει κανείς.
Με την ευκαιρία αυτή ρωτούμε και σημειώνουμε πόσοι και ποιοί συντοπίτες μας, της Δυτικής Μακεδονίας, μας εκπροσώπησαν και μας εκπροσωπούν στην Ευρωβουλή από τότε που ιδρύθηκε, ώστε να στηρίξουν τα αιτήματα της Περιφέρειάς μας και κατά προέκταση των 12 Δήμων αυτής; Την απάντηση και την πρόταση λύσης της εκπροσώπησης θα την καταγράψουμε στην επιστολή Νο 7, που θα την στείλουμε στο Ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το κεντρικό των Βρυξελών και τα κεντρικά των Ευρωπαϊκών Κρατών αντιμετωπίζουν ευνοϊκά και με επιτυχία κάθε θέμα, δραστηριότητα ή έργο που αφορά το σύνολο των πολιτών της κάθε χώρας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν είναι θέματα Περιφερειακά την ευθύνη υλοποίησης των έργων την μετατοπίζουν στα προβλεπόμενα Τοπικά Όργανα (Περιφέρειες, Δήμοι) ή στις Τοπικές Κυβερνήσεις.
Στην Περιφέρεια μας το Κράτος έκανε π.χ. με επιτυχία τα έργα ΔΕΗ, ΑΕΒΑΛ, ΜΑΒΕ, ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΛΙΜΝΕΣ, γενικού ενδιαφέροντος προς όφελος όλης της Ελληνική Επικράτειας και όταν πλέον τελείωσαν τα έργα ή δεν είχαν όφελος γενικού ενδιαφέροντος, τα παράτησε-άφησε-εξουσιοδότησε-αποκέντρωσε στους Τοπικούς θεσμικούς Φορείς να τα παρακολουθούν και να λύνουν τις τυχόν επιπτώσεις και προβλήματα, που θα δημιουργηθούν: Οικονομικά, Εργασιακά, Εργασίας, Ανεργίας, Περιβαλλοντικά, Υγείας, Διάλυσης Οικισμών, Οικονομικών μεταναστών κ. λ. π.
Έτσι την αποκατάσταση περιβάλλοντος της ΜΑΒΕ την υλοποίησε η προτελευταία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Την ΑΕΒΑΛ την εγκατέλειψε το Κράτος στους Τοπικούς θεσμικούς Φορείς, που ακόμη ερίζουν για την αποκατάσταση. Υπάρχουν επίσης τεράστια και ποικίλα προβλήματα στην αποκατάσταση, εκμετάλλευση και βελτίωση των χώρων των πρώην Ορυχείων και των τεχνιτών Λιμνών, και απαιτείται πιο έντονη, η παρουσία των Τοπικών θεσμικών Φορέων για την τεκμηρίωση και ανάδειξη αυτών, πρωτίστως με επιστημονικές μελέτες και με τεράστια υπομονή, επιμονή και συλλογικότητα. Παραδείγματα προς μίμηση είναι διαχρονικές εργασίες-προσπάθειες του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, του Τομέα περιβάλλοντος του Λιγνιτικού Κέντρου της Δυτικής Μακεδονίας και των εργαζομένων. Με αυτή την θέση μας δεν μηδενίζουμε τις διαχρονικές προσπάθειες και των άλλων Τοπικών συλλογικών Οργάνων.
Παρακαλούμε τις Γραμματείες των Συμβουλίων της Περιφέρειας και των 12 Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας να επιδώσουν μέσω των προεδρείων τους, σ όλα τα εκλεγμένα μέλη την παρούσα επιστολή για να την χρησιμοποιήσουν, όπως αυτοί κρίνουν καλύτερα, σύμφωνα με τους κανονισμούς λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων, έχοντας υπόψη ότι δεν υποβάλουμε αίτημα για προσωπικό θέμα-πρόβλημα, αλλά για το Κοινωνικό Σύνολο. Μετά τις απαραίτητες εσωτερικές διαβουλεύσεις τους, παρακαλούμε να μας γνωστοποιηθούν έγκαιρα όλες οι ενέργειες τους, επί των προτάσεων της παρούσας επιστολής, όπως και για τις προτάσεις της επιστολής που στείλαμε επίσης στις 17-5-2017 και δεν έχουμε ακόμη λάβει καμία ενημέρωση, έστω και αρνητική.
Κοζάνη 15-11-2018
Με εκτίμηση
Θωμάς Γκατζοφλιας email [email protected]
Φωτεινή Χατζάρα email [email protected]
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
Μ.Μ.Ε. : Μετά την παρούσα επιστολή και την 6α θα ακολουθήσει η επιστολή Νο 7, όπως την προαναγγείλαμε και θα έχει δύο κατευθύνσεις : Ένα κατηφορικό δρόμο για την Αθηνοκεντρική Πλατεία και ένα ανηφορικό δρόμο για το Στρασβούργο, Βρυξέλες, Βερολίνο. Μετά και από αυτή την ενέργεια κλείνει και ο δεύτερος κύκλος των εργασιών μας και ανάλογα με τις αντιδράσεις όλων των παραγόντων θα χαράξουμε τις επόμενες κινήσεις μας μέσα στα όρια της Δημοκρατίας, που αποκτήσαμε και δημιουργήσαμε, μετά από χιλιετίες χρόνων, ως έλληνες πολίτες.
Υπουργείο Εσωτερικών : Σας παρακαλούμε να έχουμε έγκαιρα τη γνώμη, ως προϊσταμένη αρχή, αλλά και ως αρμόδιο όργανο, που εποπτεύει τους συντασσόμενους κανονισμούς λειτουργίας των Αυτοδιοικήσεων, ποιες είναι οι υποχρεώσεις των Υπηρεσιών και του Πολιτικού Προσωπικού των, όταν υποβάλλεται μία αίτηση από απλούς πολίτες στην Αυτοδιοίκηση για θέματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο και όχι προσωπικά. Πριν την απάντηση παρακαλούμε να μελετήσετε την παρούσα επιστολή και την προηγούμενη που στείλαμε στις 17-5-17 και μέχρι σήμερα καμία απάντηση δεν λάβαμε (οι αλληλογραφίες φαίνονται στην ιστοσελίδα μας : gkatzofliasthomas.wordpress.com με τον τίτλο « Η Πολιτεία της Ουτοπίας»).
Συνήγορο του πολίτη : Σας παρακαλούμε να παρακολουθήσετε την παρούσα επιστολή μας και την προηγούμενη που υποβάλαμε στις 17-5-17 στην Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού της Δυτικής Μακεδονίας και φαίνεται στην ιστοσελίδα μας. Εάν παραλάβουμε κωδικούς παρακολούθησης θα σας τις κοινοποιήσουμε ή οποιαδήποτε αλληλογραφία προκύψει και απαιτείται η γνώμη σας.
Σημειώσεις:
-Η παρούσα επιστολή θα κοινοποιηθεί στον συνήγορο του Πολίτη μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση της αλληλογραφίας, που θα κάνουμε με την Αυτοδιοίκηση, εάν ενδεχομένως συνεχίσει να μη μας κάνει γνωστές τις ενέργειες της σύμφωνα με το αίτημα μας, να εφαρμόσει τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Συμβουλίων της.
-Οι αλληλογραφίες μας μέχρι σήμερα σ όλους τους θεσμικούς Φορείς γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που δημοσιοποιούμε κάθε φορά στις επιστολές μας.
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ :
(θα διαβιβασθούν όταν όλες οι εργασίες μας δημοσιευθούν και εγκατασταθούν πλήρως στην ιστοσελίδα μας thomasgkatzoflias.wordpress.com με τον τίτλο «Η Πολιτεία της Ουτοπίας»).
Τοπικοί Φορείς της Δυτικής Μακεδονίας:
-Αυτοδιοίκηση :
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Δήμοι : ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΒΟΙΟΥ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΔΕΣΚΑΤΗΣ, ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ, ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ.
-Γεωργοκτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Δ.Μ.
-Επιμελητήρια Δ.Μ. : Εμποροβιομηχανικά, Τεχνικό, Γεωτεχνικό, Οικονομικό.
-Σύλλογοι Δ.Μ. : Δικηγορικοί, Ιατρικοί, Οδοντιατρικοί, Φαρμακευτικοί.
-Εργατικά Κέντρα Δ.Μ.
-Πανεπιστήμια και ΤΕΙ : Αριστοτέλειο, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ΤΕΙ Δ.Μ.,ΑΤΕΙ Κ.Μ.(Η παρούσα επιστολή θα υποβληθεί με ιδιαίτερη επεξηγηματική ανοικτή επιστολή Νο 6α και με τον τίτλο «Πρόταση για επιτακτική ανάγκη Ίδρυσης Πολυεπιστημονικού
Ινστιτούτου στη Δ.Μ. με μόνιμη έδρα την Πτολεμαΐδα).
-Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης.
0 comments