Αγανάκτηση και εντονότατες οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων της εστίασης της Κοζάνης στη συγκέντρωση ενημέρωσης για τα πνευματικά δικαιώματα

By on 04/07/2024

Ως προσκεκλημένος στην εκδήλωση ενημέρωσης για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα στην Κοζάνη, στις 26 Ιουνίου 2024, υποχρεούμαι να καταγράψω και να καταγγείλω ΔΗΜΟΣΙΑ την άναρχη κατάσταση που επικρατεί στη διαχείριση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ για μία ακόμη φορά η τοποθέτηση μου ότι η ΑΝΑΡΧΗ κατάσταση που επικρατεί – η βιομηχανία ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ σε ολόκληρη την επικράτεια, και μάλιστα κατά εκατοντάδες, καθώς και ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ των συναδέλφων της εστίασης – διασκέδασης και του ξενοδοχειακού κλάδου, με αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα από ΕΔΕΜ- GEA – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, έχει δημιουργήσει αγανάκτηση και θυμό σε χιλιάδες συναδέλφους, με αποτέλεσμα, σε κάθε εκδήλωση με θέμα τα πνευματικά δικαιώματα να επικρατεί ένα ΧΑΟΣ από ΕΝΤΑΣΕΙΣ με, δικαιολογημένα, ακραίες συμπεριφορές. Παρακολουθώντας  εκ του σύνεγγυς και για πολλά χρόνια την ως άνω κατάσταση, ΔΗΛΩΝΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ότι θα υπάρξουν και ακραία γεγονότα από συναδέλφους προς τους ως άνω αντιπροσώπους των οργανισμών. 

Τα κύρια χαρακτηριστικά της ως άνω εκδήλωσης στην Κοζάνη ήταν: 

  1. Μία επιτυχημένη ενημερωτική ημερίδα, που οργανώθηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Μητλιάγκα, καθώς και τον πρόεδρο του συλλόγου «Ερμής», κ. Αλέκο Βουτυρή, οι οποίοι ήταν άψογοι στη διαχείριση της εκδήλωσης. Τουλάχιστον, εκ μέρους του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. τους απευθύνω ένα μεγάλο ΕΥΓΕ.
  2. Η συμπεριφορά και η τοποθέτηση του διευθυντή της ΕΔΕΜ, Κ. Παπαδόπουλου, αποδεικνύουν την ημιμάθεια του στο χώρο της πραγματικής διάστασης διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων. Η όλη συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται ως προκλητική, προσβάλλοντας εκλεγμένους προέδρους πανελλήνιων οργάνων. Η άγνοια και η επιπολαιότητα των πράξεων του αποδεικνύεται και από το γεγονός κοινοποίησης επιστολής οφειλής σε κέντρο διασκέδασης της Δυτικής Μακεδονίας με το προκλητικό ποσό των 34.362,88 € για τα έτη 2018-2022, ενώ γνωρίζουμε ότι τα κέντρα διασκέδασης το 2020 – 2021 ουδέποτε λειτούργησαν λόγω Covid -19 και η διάρκεια λειτουργίας τους είναι περίπου πεντάμηνη  (δημοσιεύουμε και την επιστολή οφειλής που εστάλη). Οι αγωγές, όμως, εναντίον των συναδέλφων συνεχίζονται, χωρίς πραγματικά στοιχεία και με πρόχειρες ενδείξεις. 
  3. Η τοποθέτηση του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ χαρακτηρίστηκε από μονόλογο, χωρίς να κρίνει και χωρίς να καυτηριάσει τις απίστευτες συμπεριφορές της ΕΔΕΜ – GEA -ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Επίσης, δεν προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις για την άναρχη και προκλητική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

Ως πρόεδρος του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε., προκαλώ το διευθυντή της ΕΔΕΜ σε δημόσια συζήτηση με κύριο σκοπό και στόχο την ανάδειξη της αλήθειας για τη στήριξη των συναδέλφων μου. 

 

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: