giapraki.com

Άριστα τα πρώτα Αιθέρια Έλαια Ρόδων της Βλάστης

Άριστα τα πρώτα Αιθέρια Έλαια Ρόδων της Βλάστης



Σύμφωνα με επίσημα πιστοποιητικά αναλύσεως και ποιότητος κατά ISO 9909 και 7609, που απέστειλε το εξειδικευμένο κρατικό Ινστιτούτο Βουλγαρίας για τριαντάφυλλα και αρωματικά φυτά στη νέα παραγωγό Εταιρία Γ.Ε.Β. Α.Ε. Βλάστης Κοζάνης, τα πρώτα ελεγχθέντα υπ´ αυτού αιθέρια έλαια είναι άριστα και παγκοσμίως εμπορεύσιμα.

Το πολλαπλώς ευχάριστο γεγονός αυτό σηματοδοτεί και διανοίγει νέες και αισιόδοξες προοπτικές αναδείξεως της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά των ορεινών περιοχών της ως τόπου νέων και αναβαθμισμένων δραστηριοτήτων αξιοποιήσεως της φύσεως και των μέχρι
τώρα αναξιοποίητων γεωργικών εκτάσεων.

Σημειώνεται ότι η Γεωργοκτηνοτροφική Επιχείρηση Βλάστης (Γ.Ε.Β. Α.Ε.) ιδρύθηκε από 200 ιδιώτες Μετόχους και άρχισε να δραστηριοποιείται δυναμικά και σε πολλούς τομείς, μόλις από τον Μάρτιο του 2007, με πολλές δικές της φυτείες χιλιάδων ειδικών φυτών τριανταφυλλιάς και άλλων αρωματικών και θεραπευτικών φυτών στην περιοχή της Βλάστης, με δικά της μηχανήματα και υποδομές αποστακτηρίων, αποξηραντηρίων, όπως και τοπικού πρατηρίου προωθήσεως των αγνών και φυσικών προϊόντων της, χωρίς να έχει επιδοτηθεί για τις δραστηριότητές της αυτές και οι οποίες είναι όλες ιδιωτικές.

Αναδημοσίεση από e-ptolemeos.gr

Exit mobile version