Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι καθηγητές

By on 12/03/2011

 

EΛΜΕΈκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ Κοζάνης την προσεχή Τρίτη 15 Μαρτίου, ώρα 7 μ.μ. στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο.

 

Θέματα της συνέλευσης είναι η συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου και οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων. Η συνέλευση πραγματοποιείται εν’ όψει της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων στην Αθήνα στις 19 τρέχοντος.

 

e-ptolemeos.gr

 

Σχετικά με τις περαιτέρω κινητοποιήσεις του κλάδου των καθηγητών, η ΟΛΜΕ αναμένει τις αποφάσεις των κατά τόπους γενικών συνελεύσεων, ώστε με βάση τις διαθέσεις και προτάσεις που θα προκύψουν να διατυπώσει το πλαίσιο των αγωνιστικών διεκδικήσεων που θα εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας.

 

Ήδη στο εσωτερικό της ΟΛΜΕ υπάρχουν προτάσεις για μία πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στο πλαίσιο γενικής πανεργατικής, πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 23 Μαρτίου. Η πρόταση είναι μάλιστα να προταθεί σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν πανελλαδική απεργία την ημέρα αυτή. Δηλαδή δύο ημέρες πριν την σημαντική σύνοδο αρχηγών στην Ε.Ε., στην οποία διακυβεύονται δύσκολες αποφάσεις για όλους τους εργαζόμενους.

 

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων, η ΕΛΜΕ Κοζάνης αντιτίθεται σθεναρά με τις συγχωνεύσεις που γίνονται με μοναδικό γνώμονα την μείωση των δαπανών, χωρίς εκπαιδευτικά κριτήρια. Έχει ήδη δηλώσει μα ανακοίνωσή της ότι στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συλλόγων καθηγητών, γονέων και μαθητών σχολείων, όπως Λιβαδερό, Τσοτύλι κ.λ.π.

 

Επίσης καλεί όλους τους συλλόγους των άλλων σχολείων του νομού να αντιδράσουν αγωνιστικά διαμορφώνοντας ένα ενιαίο μέτωπο Παιδείας με όλους τους εργαζόμενους όχι μόνο κατά των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολείων, αλλά κατά της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ συνολικά.

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: