Πρόταση για συνολική διαχείριση των λυμάτων της λεκάνης Βεγορίτιδας θα υποβάλλει o Δήμος Εορδαίας

By on 29/03/2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣΤο θέμα της πρότασης ένταξης του έργου συνολικής διαχείρισης των λυμάτων της λεκάνης Βεγορίτιδας για προστασία των υγροτόπων του ποταμού Σουλού και της λίμνης Βεγορίτιδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον ,συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας.


Όπως τόνισε η Δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, «συγκεντρώσαμε το σύνολο των ώριμων μελετών που αφορούν στη διαχείριση των λυμάτων όλων των δημοτικών κοινοτήτων της Εορδαίας και του πρώην δήμου Φιλώτα, με στόχο να επιτύχουμε να προλάβουμε μέχρι τις 31 Μαρτίου την ημερομηνία για την υποβολή του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου που μπορεί να γίνει στο δήμο Εορδαίας, σε ότι αφορά στη διαχείριση λυμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της ΑΝΚΟ, Γιώργος Αμανατίδης, τόνισε ότι «έχουμε συνθέσει με όλους τους φορείς της περιοχής και ένα τμήμα του δήμου Αμυνταίου μια πρόταση, ώστε να υπάρξει συνολική διαχείριση των λυμάτων σε επίπεδο λεκάνης Εορδαίας, προκειμένου να προστατευθεί το οικοσύστημα της Βεγορίτιδας και οι πολίτες να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Με αυτό τον τρόπο θα λυθεί μια και καλή το θέμα της διαχείρισης λυμάτων και ευελπιστούμε σε θετικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο και πρέπει τώρα να προλάβουμε τις ημερομηνίες για την κατάθεση».

Να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 53.184.071,73 και η μελέτη αφορά σε 29 υποέργα.

Να σημειωθεί ότι από τα θέματα ημερήσιας διάταξης κυριάρχησε η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του έτους 2011 που εισηγήθηκε η Δήμαρχος Εορδαίας παρουσιάζοντας το σύνολο του σχεδιασμού των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και νέων έργων που αφορούν σε όλη την Εορδαία, ενώ σε ξεχωριστή συνεδρίαση την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθεί η έγκριση του προϋπολογισμού 2011.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: