giapraki.com

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης: Αποκατάσταση τοιχίου και διαμόρφωση κοίτης ρέματος στην Δ.Κ. Μηλοχωρίου

Τη σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση τοιχίου και διαμόρφωση κοίτης ρέματος στην Δ.Κ. Μηλοχωρίου» υπέγραψαν σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κωνσταντίνος Βύζας με τον ανάδοχο του έργου.  

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν στο τοιχίο αντιστήριξης κατά μήκος του ρέματος που διασχίζει την Δ.Κ. Μηλοχωρίου, στην είσοδο του οικισμού από τον δρόμο της Δυτικής Εορδαίας. 

Οι εργασίες αφορούν: α) στην καθαίρεση του υφιστάμενου τοιχίου συνολικού μήκους 70μ., από την πεζογέφυρα έως το υφιστάμενο τεχνικό, β) στην κατασκευή νέου τοιχείου από οπλισμένο σκυρόδεμα C25/30 ύψους 5,00μ., σε συνολικό μήκος 70μ., γ) στη διαμόρφωση του πυθμένα της κοίτης του ρέματος και κατασκευή του δαπέδου της κοίτης από οπλισμένο σκυρόδεμα και δ) στην τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων στην στέψη του τοιχίου για μήκος 110μ.

Το έργο είναι αρχικού προϋπολογισμού μελέτης 162.000 € (με ΦΠΑ). Με την έκπτωση 12,09% που πρόσφερε ο ανάδοχος η σύμβαση της εργολαβίας ανέρχεται στα 142.495,64 ευρώ (με ΦΠΑ). Χρηματοδοτείται από Ιδίους Πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και οι εργασίες έχουν συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης τους 8 μήνες.

 

 

Exit mobile version