Ζητούν δικαίωση για σεισμοδάνεια 70 οικογένειες στους Νομούς Κοζάνης και Καστοριάς

By on 14/03/2011
ΣΕΙΣΜΟΣΣε αδιέξοδο βρίσκονται 70 περίπου οικογένειες στους Ν. Καστοριάς και Κοζάνης, οι οποίες δεν μπορούν να λάβουν μέχρι σήμερα τα σεισμοδάνεια που ενέκρινε με αποφάσεις του το κράτος πριν τρία χρόνια, για τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν στα σπίτια τους από σεισμούς το 2006 και το 2007.

 

Πηγή:ΕΡΑ

 

Συγκεκριμένα το κράτος με υπουργικές αποφάσεις  ενέκρινε την χορήγηση δανείων  τα οποία προέβλεπαν 33% κρατική αρωγή και 67% άτοκο δάνειο, με 15ετή αποπληρωμή για επισκευή ή ανέγερση κατοικιών σε περιοχές όπως  της Σιάτιστας, του Μικροκάστρου, της Καισαρειάς καθώς και σε περιοχές της Καστοριάς.

 

 Τα δάνεια αυτά όμως, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, δεν χορηγήθηκαν ποτέ από τις τράπεζες, και παρά το γεγονός, ότι η απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων είχε κοινοποιηθεί στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

 

 Όπως σημείωσαν τραπεζικοί κύκλοι στο σταθμό μας, η χορήγηση των δανείων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξαιτίας του μηχανογραφικού συστήματος στις τράπεζες το οποίο αδυνατεί να καταχωρήσει τα επιτόκια.

 

Από τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης, εκδόθηκαν πάντως όλες οι σχετικές άδειες επισκευών και ανεγέρσεων,  οι προϋπολογισμοί των οποίων κυμαίνονται από 8.000-20.000 Ευρώ και οι οποίες μέχρι σήμερα παραμένουν σε αχρησία, αφού δάνεια δεν χορηγήθηκαν.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: