ΔΕΗ: Αποζημίωση έως 500 ευρώ για βλάβες από διακοπές ρεύματος

By on 13/03/2011
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣΑποζημίωση μέχρι 500 ευρώ για κάθε συσκευή θα λαμβάνουν στο εξής οι καταναλωτές από τη ΔΕΗ σε περίπτωση βλάβης των ηλεκτρικών τους συσκευών από διακοπές του ρεύματος αντί να χρειάζεται, όπως σήμερα, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη με αβέβαιο αποτέλεσμα.
Πηγή:τα Νέα

 

Αυτό προβλέπει απόφαση της ΡΑΕ, για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί η ΔΕΗ, προκειμένου το μέτρο να προχωρήσει άμεσα και να εξασφαλισθεί ο τρόπος αποζημίωσης των πολλών εκατοντάδων καταναλωτών, οι οποίοι κάθε χρόνο πέφτουν θύματα αυξομειώσεων της τάσης στο ρεύμα ή διακοπών, που δεν οφείλονται πάντα σε καιρικές συνθήκες.

 

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο ουσιαστικά εκσυγχρονίζει τη ελληνική νομοθεσία στον τομέα αυτόν- ανάλογες διαδικασίες ισχύουν ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- και προασπίζει τα συμφέροντα των καταναλωτών και στον τομέα της ενέργειας.

 

Με ένα χαρτί ηλεκτρολόγου

 

Το σημαντικό στοιχείο της απόφασης για τους καταναλωτές είναι ότι η βλάβη στη συσκευή θα πιστοποιείται ακόμη και από έναν ηλεκτρολόγο, στον οποίο θα προσφεύγει ο καταναλωτής και όχι από εμπειρογνώμονα της ΔΕΗ.

 

Ο ηλεκτρολόγος θα χορηγεί στον καταναλωτή ένα απλό παραστατικό με το είδος της βλάβης και κατά πόσο αυτή σχετίζεται με υπέρταση λόγω διακοπής του ρεύματος. Στο παραστατικό ο ηλεκτρολόγος θα αναγράφει το κατά τη γνώμη του κόστος αποκατάστασής της ή αν κρίνεται απαραίτητο το κόστος αντικατάστασης των συσκευών ή του εξοπλισμού με άλλες παρόμοιων προδιαγραφών.

 

Σε ενάμιση μήνα από την αίτηση

 

Εξίσου σημαντικές είναι οι σύντομες διαδικασίες που προβλέπει η απόφαση. Εντός 15 ημερών από την υποβολή αίτησης του καταναλωτή η ΔΕΗ θα πρέπει να έχει αποφασίσει αν θα τη κάνει δεκτή, και εν συνεχεία το πολύ μέσα σε έναν μήνα θα πρέπει να πληρώσει το ποσό που ισούται με το ύψος της ζημιάς, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ.

 

Στο έγγραφο μάλιστα που έχει αποστείλει η ΡΑΕ προς τη ΔΕΗ τής ζητά να την πληροφορήσει για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του μέτρου και για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει προκειμένου να ενημερώσει στους καταναλωτές.

One Comment

  1. jimmy

    13/03/2011 at 23:03

    Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις και να ταλαιπωρούνται όλοι οι καταναλωτές.

    Αυτό που αναφέρεται στο δημοσίευμα, αποτελεί πρόταση της ΡΑΕ σύμφωνα με την Επιστολή ΡΑΕ Ο-46618/10.03.2011 προς τη ΔΕΗ Α.Ε. και αφορά μόνο τις περιπτώσεις κοπής …ουδετέρου σε παροχές καταναλωτών.

    Για περισσότερες πληροφορίες δέστε την ιστοσελίδα : https://www.rae.gr/site/categories_new/about_rae/factsheets/11032011_1.csp.

    Έτσι, για τη σωστή πληροφόρηση των καταναλωτών-πελατών και την αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων – προσδοκιών.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: