giapraki.com

Έργα και ημέρες μόλις δύο μήνες μετά την συμφωνία των Πρεσπών. Πώς εφαρμόζουν τη συμφωνία Σκόπια και Ελλάδα;

 Μόλις δύο μήνες μετά από την υπογραφή της απάτης των Πρεσπών ο πρωθυπουργός Τσίπρας επισκέπτεται τα Σκόπια. Ας δούμε όμως τι έγινε σ’ αυτό το μικρό διάστημα από την υπογραφή μέχρι σήμερα.

     Α. Να πώς «εφαρμόζουν» τα Σκόπια τη συμφωνία:

  1. Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων επισκέφτηκε την Άγκυρα τη μέρα που έστειλαν στην Ελλάδα τη ρηματική διακοίνωση του πέρατος των διαδικασιών από μέρους τους, υποβάλλοντας τα σέβη του στον Σουλτάνο.
  2. Αναγνώρισαν de facto την  «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» με την επίσκεψη του υφυπουργού παιδείας των Σκοπίων στα κατεχόμενα έχοντας συνομιλίες με τον αντίστοιχο ψευδουπουργό παιδείας και υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας.
  3. Το BBC άνοιξε θέμα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Καθόλου τυχαίο. Απεναντίας, αποκαλυπτικό των προθέσεων των γεωπολιτικών επιδιώξεων Αμερικής και Γερμανίας.
  4. Εφαρμόζεται ωμή καπηλεία του επιθέτου μακεδονικός-η-ο σε διεθνές επίπεδο και σε κάθε ευκαιρία.
  5. Οι Σκοπιανοί επιμένουν ότι είναι Μακεδόνες. Ούτε καν Βορειομακεδόνες.
  6. Η γλώσσα τους από Βουλγαροσερβική (Μπαμπινιώτης) έγινε Μακεδονική και επιμένουν ότι είναι και η μόνη στον κόσμο. Βεβαίως δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα σύμφωνα και με απόφαση το ΣτΕ. Παρόλα αυτά η Ελλάδα ενέδωσε και μάλιστα υποστήριξε με ένθερμο τρόπο τη θέση των Σκοπίων.
  7. Εκδίδουν συνεχώς οδηγίες για το πώς θα «κρύψουν» τη λέξη Βόρεια.
  8. Στη Διεθνή έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο εμφανίστηκαν ως «Μακεδονία» (σκέτο).
  9. Οι ετικέτες των κρασιών αλλά και άλλων Σκοπιανών προϊόντων τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – επιχειρηματιών την Πέμπτη στο Μακεδονία Παλλάς. Την ανησυχία τους για την χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονικά» στα κρασιά της γειτονικής χώρας έθεσαν δύο εξαγωγείς οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, ο Ευάγγελος Γεροβασίλείου και ο Άγγελος Ιατρίδης του Κτήματος Άλφα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
  10. Τα Σκόπια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας μίλησαν για «Μακεδόνες του Αιγαίου» δια στόματος Ζάεφ για να αναγκαστεί η ελληνική πλευρά να αντιδράσει και να ζητήσει να επανορθώσει. Η δήλωση όμως έγινε.
  11. Ο Ζάεφ υποστήριξε ότι η Μακεδονία είναι μια και Σκοπιανή
  12. Άνοιξαν ζήτημα διδασκαλίας «μακεδονικής» γλώσσας σε ελληνικά φροντιστήρια με δηλώσεις Δημητρώφ, ενώ γνωρίζουν την απόφαση του ΣτΕ περί μη ύπαρξης «μακεδονικής γλώσσας».
  13. Ο Ζάεφ δήλωσε επίσημα ότι «έδωσε» το Βόρεια όταν ο Τσίπρας «έδωσε» τη «Μακεδονική ταυτότητα».
  14. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιβανώφ, υπογράφει έγγραφα με αναφορά «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Επίσης δεν επικύρωσε ποτέ με την υπογραφή του την απόφαση της Βουλής των Σκοπίων. Ο ομόλογός του έλληνας το έκανε.
  15. Κατέθεσαν αίτημα αναγνώρισης «Μακεδονικής» ορθόδοξης Εκκλησίας
  16. Διαπραγματεύονται ακόμη και σήμερα το όνομα της εκκλησίας τους, επικαλούμενοι τη μη αναφορά στη συμφωνία, διεκδικώντας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να γίνει αυτοκέφαλη, για να αλλάξουν το όνομα «Μακεδονική» εκκλησία σε Αρχιεπισκοπή Αχρίδας και να επανέλθουν στην εκκλησιαστική κανονικότητα.
  17. Δεν άλλαξαν το άρθρο 49 του συντάγματός τους που μιλάει για «Μακεδόνες» σε γειτονικές χώρες, αφήνοντας ορθάνοικτες τις πόρτες του αλυτρωτισμού.
  18. Ζήτησαν από τον ΟΗΕ να ονομάζονται «Μακεδονικές» όλες οι ιδιωτικές οντότητές τους (σύλλογοι κλπ) που δεν επιχορηγούνται από το κράτος. Ψάχνουν κάθε τρόπο να παρερμηνεύσουν τη συμφωνία.
  19. Στον διεθνή αγώνα ποδοσφαίρου, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα τα Σκόπια αναγραφόταν ως «Μακεδονία» (σκέτο).

Σε διάστημα μόλις δύο μηνών κάνανε ακόμη και αυτή τη συμφωνία κουρελόχαρτο.

 

     Β. Ας δούμε πώς εφαρμόζει τη συμφωνία η Ελλάδα.

 

  1. Ο έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας επικύρωσε την απόφαση της Βουλής, παρά την αντισυνταγματικότητά της (απαιτούνται 180 έδρες και όχι 151, για την κύρωση διεθνών συνθηκών). Δεν προστάτευσε το Σύνταγμα και δεν υπάκουσε ως όφειλε, την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Θυμίζω ότι ο πρόεδρος των Σκοπίων δεν το έκανε όπως όρισε με το δημοψήφισμα ο σκοπιανός λαός. Δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν τόλμησαν να κάνουν.
  2. Ελληνικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραψε την κατάπτυστη και καταστροφική συμφωνία για την Ελλάδα.
  3. Ελληνικό κόμμα, η ΝΔ, νίπτει τας χήρας της διαφωνώντας για επικοινωνιακούς λόγους αλλά …σέβεται πλήρως την κακή Συμφωνία για την οποία όμως δεν θα κάνει τίποτα για να την καταργήσει. Αντίθετα, επιτιμά την κυβέρνηση, δια στόματος Σπυράκη σε προχθεσινή της δήλωση, γιατί έχει αργήσει να συγκροτήσει τις επιτροπές που προβλέπονται από αυτή.  
  4. Ελληνικό κόμμα, το ΚΙΝΑΛ, στην αγωνία του να διαχωρίσει τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ώστε να μην το καταπιούν όπως αμφότεροι επιδιώκουν, μιλά για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Έτσι «διαφωνεί»  …συμφωνώντας.
  5. Ελληνικό κόμμα, οι ΑΝΕΛ, που η ιδρυτική του διακήρυξη είχε τα εθνικά θέματα ως προμετωπίδα, υποχώρησε σταδιακά και ύπουλα και ως κόμμα αυτοκαταστράφηκε  απογοητεύοντας και προδίδοντας όσους το στήριξαν. Οι δε καρεκλοθήρες – καιροσκόποι «στελέχη του» προσπαθούν να διασωθούν ως ποντίκια εγκαταλείποντας το βυθιζόμενο καράβι.
  6. Ελληνικό κόμμα, το ΚΚΕ, χαρακτήρισε αλυτρωτικό το σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» με επερώτηση στη Βουλή. Την ίδια ώρα διαφωνεί με τη συμφωνία όχι γιατί δεν εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα αλλά γιατί δεν είναι συμφέρον (κατά το ΚΚΕ) για τους σκοπιανούς να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ενδιαφέρεται δηλαδή για το συμφέρον και το διεθνές μέλλον των Σκοπίων και όχι τόσο για το αντίστοιχο ελληνικό. Εξ’ άλλου ιστορικά εδώ και 100 χρόνια υποστηρίζει την ανεξαρτησία του «μακεδονικού» λαού και την δημιουργία ανεξάρτητου «μακεδονικού κράτους» (είναι γνωστά τα άρθρα στην εφημερίδα του ΚΚΕ ‘ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ’).  
  7. Ελληνικό κόμμα, η Χρυσή Αυγή, ως φασιστικό, ναζιστικό, ανθελληνικό και ντροπή της Ελλάδας ως κοιτίδα της Δημοκρατίας, βρήκε την ευκαιρία να καπηλευτεί το άδολο, πηγαίο, εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων για να πλασαριστεί όσο μπορεί περισσότερο στο πολιτικό σκηνικό.  
  8. Υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνουν συνεχώς με προβοκατόρικο και προπαγανδιστικό τρόπο, με δηλώσεις  κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για το σκοπιανό στις οποίες συμμετέχουν και διατείνονται ότι όσοι διαφωνούν είναι ακραίοι, φασίστες, πατριδοκάπηλοι, άφρονες κλπ.
  9. Έλληνας Υφυπουργός δήλωσε ότι τα σχολικά μας βιβλία περιέχουν αλυτρωτικές αναφορές. Βγήκε ήδη από την ύλη της ιστορίας το κεφάλαιο του Μακεδονικού αγώνα και ο Παύλος Μελάς.
  10. Ο Έλληνας Υπουργός (χαριστικής βολής της) Παιδείας κάλεσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας να κάνει διάλογο με το Ουράνιο Τόξο (ο υπουργός αναγνώρισε ρόλο στο Ουράνιο Τόξο) επειδή το ζήτημα της γλώσσας είναι …επιστημονικό. Υπέδειξε ανερυθρίαστα προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας να προωθήσει τη διδασκαλία της ανύπαρκτης «μακεδονικής» γλώσσας, καταργώντας στην πράξη, το αυτόνομο και αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων. Αμέσως και ευτυχώς πήρε την κατάλληλη απάντηση από τον κύριο Πρύτανη.
  11. Η κυρία Μπακογιάννη, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, από το Βήμα της Βουλής αποκάλεσε τα Σκόπια, μετά τη συμφωνία, με τον όνομα Μακεδονία (σκέτο).
  12. Ο κύριος Κοτζιάς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, αποκάλεσε επίσης τα Σκόπια με τον όρο Μακεδονία και τόσα άλλα προσβλητικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
  13. Ο ίδιος πρώην Υπουργός διατείνονταν ότι με τη συμφωνία θα απομόνωνε τα Σκόπια από την Τουρκία αλλά ποτέ δεν μας είπε πώς. Διαψεύστηκε όμως αμέσως μετά την υπογραφή από τους «φίλους» του Ζάεφ και Ντιμητρώφ και τις πράξεις τους (αναφέρονται στο Α’ μέρος).
  14. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλώνει «Κοιτάξτε, υπάρχει μια ορισμένη κατηγορία του πληθυσμού στην Ελλάδα που δεν μιλά την ελληνική γλώσσα».
  15. Η υπουργός πολιτισμού κάνει την απαράδεκτη και προκλητική πρόταση (το αρνήθηκε αλλά ποιος την πιστεύει) για την ανταλλαγή του Δρομέα του Βαρώτσου, με άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα Σκόπια. Εμείς τόσα χρόνια, με τόσες κυβερνήσεις, και χωρίς ίχνος ντροπής, δεν αξιωθήκαμε να έχουμε ένα άγαλμά του σε περίοπτη θέση στην πρωτεύουσα.  
  16. Δωδεκανήσιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήλεψε τη συμφωνία σε τέτοιο βαθμό ώστε, να φτάσει να δηλώσει εντός της Βουλής, ότι θα ήθελε μια παρόμοια με την Τουρκία για τα Δωδεκάνησα.
  17. Ακούγεται όλο και πιο έντονα ότι η συμφωνία μπορεί να αποτελέσει βάση για αντίστοιχες συμφωνίες με την Τουρκία.
  18. Πολλά σημεία της συμφωνίας μπορεί να επικαλεστεί η Τουρκία σε βάρος της Κύπρου, ως διεθνές προηγούμενο.
  19. Τεράστιο θέμα που δεν ξεκαθαρίστηκε με πλήρη σαφήνεια είναι το θέμα της ιθαγένειας. Οι Έλληνες κυβερνώντες αποδείχτηκαν ακόμη μια φορά πιο ένθερμοι υποστηρικτές των Σκοπιανών θέσεων από τους ίδιους τους γείτονές μας, επιμένοντας στην ευνοϊκή για αυτούς αγγλική λέξη nationality [εθνικότητα, ιθαγένεια] αντί της λέξης citizenship [δικαιώματα και καθήκοντα του πολίτη, ιθαγένεια, υπηκοότητα] (Λεξικό Oxford English – Greek learner’s Dictionary, Έκδοση Oxford University Press 1977).
  20. Οι άνθρωποι του Ουράνιου Τόξου, και όχι μόνο, μιλάνε ευθέως για καταπάτηση των δικαιωμάτων τους που απορρέουν από τις διατάξεις περί μειονοτήτων.
  21. Στις 28 Ιανουαρίου απαγορεύτηκε στο Πολεμικό Μουσείο εκδήλωση για το Μακεδονικό, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας πρώην ΑΓΕΕΘΑ και με σταδιοδρομία στις ειδικές δυνάμεις (βατραχάνθρωπος).
  22. Διατάχθηκε ΕΔΕ κατά δασκάλας επειδή μοίρασε φυλλάδια σε μαθητές κατά της Συμφωνίας.
  23. Η Αστυνομία διέλυσε με δακρυγόνα το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας.
  24. Η Αστυνομία έκανε περί τις 100 προληπτικές ή «κατασταλτικές» προσαγωγές πολιτών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν σε εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Αλεξάνδειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Κατερίνη, την Πτολεμαΐδα και τα Γιαννιτσά. Οι δύο υπουργοί Προστασίας του Πολίτη δικαιολόγησαν τη στάση αυτή και θα συνεχιζόταν η επίθεση κατά των πολιτών, εάν οι τελευταίοι, με σύνεση και αυτοσυγκράτηση επέλεξαν άλλους δυναμικούς και αποτελεσματικότερους τρόπους αντίστασης με κύριο στοιχείο την απομόνωση και περιφρόνηση όλων των υποστηρικτών της κατάπτυστης συμφωνίας.
  25. Τα τραγούδια του Μίκη που επί δεκαετίες ήταν δομικό στοιχείο κάθε διαμαρτυρίας των αριστερών, χρησιμοποιούνται τώρα από τους «ακροδεξιούς και φασίστες» κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που ο ίδιος ο συνθέτης έκανε λόγο για αριστερό φασισμό.

     Σε αυτό το κλίμα υποτέλειας, ταπείνωσης και κατακραυγής από τον ελληνικό λαό και με αυτά τα αποτελέσματα επισκέπτεται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τα Σκόπια.

     Η ζημιά είναι μεγάλη αλλά ελπίζω αντιστρεπτή, αρκεί σε όλες τις εκλογές του 2019 να καταδικαστούν όλοι αυτοί που άμεσα ή έμμεσα έφεραν ή ανέχτηκαν την απάτη αυτή.

     Η λύση είναι στα χέρια του λαού. Δεν είναι καιρός για λόγια. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.

Υ.Γ. Το κείμενο είναι μεγάλο. Μεγαλύτερη όμως είναι η ζημιά που υφίσταται η πατρίδα μας σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Γκουντιός Β. Γιάννης

 


Exit mobile version